Bor Belediyesinin önemli projelerinden birisi olan Kut-ül Amare Zafer Parkı’nın hizmete girmesinde sona yaklaşıldı.

Tarihimizin en şanlı destansı zaferlerinden biri olan Kut'ul Amare Zaferi isminin verildiği park Mehmetçik mahallesinde 27 dönüm üzerine yapılıyor.

27 dönüm alan üzerine kurulu olan Kut-ül Amare Zafer Park ,içerisinde Dünya Ticaretinin en önemli güzergahı olan İpek Yolunun üzerine yapılmış Tarihi Malabadi Köprüsünden esinlenerek yapılan yeni köprü, yeşillikler içerisinde çocuk oyun grupları,futbol sahası,basketbol sahası, spor aletleri,kamelyalar barındırıyor.

Bor Belediyesi personeli ile birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Sıtkı Erat, tarihin izlerini taşıyan Mehmetçik Mahallesi Kut-ül Amare Zafer Parkının açılışa hazır duruma getirildiğini söyledi. Başkan Erat, "Park isminin İngilizlere karşı kazanmış olduğumuz ve İngilizlerin tarihte aldığı en ağır yenilgi olan Kut-ül Amare Savaşından aldığını belirtti. Erat açıklamalarının devamında,Tarihi isim ile başladığımız bu parkın yapımında yine içerisinde tarihi anlam taşıyan yapıtlar yapmayı planladık. Bu neticede Dünya Ticaretinin merkezi olan İpek Yolunun üzerine kurulmuş Malabadi Köprüsünden esinlenerek birebir benzerini bu parkımızın içerisine inşaa ettik. Birçok etkinlik alanlarını yine aynı şekilde parkımızın içerisine kazandırdık. İsmiyle ve dokusuyla tarihimize önemli bir ışık tutan  bu parkımızın açılışınıda kısa sürede gerçekleştireceğiz.

Başta Bor Belediyesi personelimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor, bir büyük projeyi daha ilçemize kazandırmış olmanın onurunu yaşıyoruz. Şimdiden Mehmetçik mahallemize ve İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

 
Editör: TE Bilişim