Niğdeli Amatör Fotografçı Okan Erdem bir sosyal sorumluluk projesiyle sosyal medyada ilkokul öğrencilerinin umudu oldu.


“Objektifin arkasında ki Yaşamlar – Kömürcü Köyü Okullarına Yardım Organizasyonu”
adı altında sosyal medyada yardım kampanyası başlatan Erdem; Niğde merkez ilçeye bağlı Kömürcü Köyünde 26 derslik 777 öğrencisi bulunan, Kömürcü Çanakkale Şehitleri İlkokulu ve Orta Okulu öğrencilerinin umudu oldu.

 

Yaklaşık 3 aydır internet üzerinden duyarlı insanlarla buluşan Objektifin arkasında ki Yaşamlar – Kömürcü Köyü Okullarına Yardım Organizasyonuna Türkiye genelinde katılımlar oluyor. Kömürcü Çanakkale Şehitleri İlkokulu ve Orta Okuluna yardımda bulunan hayırseverler üç ay gibi kısa bir sürede okulun bir çok ihtiyacını gidere bildi. Sosyal medyadaki sayfalarında alınan ve eksiklerin belirtildiği bir bilgilendirme mesajı da görmek mümkün.

Türkiye’nin her yerinden gelen destekler şu şekilde sıralanıyor. Mustafa Paşa-Ürgüp, İstanbul, İzmir, Konya-Ereğli, Kayseri, Turgutreis-Bodrum, Bursa, İzmit, Yalova, Ankara, Isparta Akut, Turgutreis Bodrum Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubesi, Ankara-Çayyolu Atatürkçü Düşünce Derneği, Başkent Üniversitesi BÖTE Sınıfı, Başkent Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Başkent Üniversitesi Erken Çocukluk Dönemi Topluluğu ) ve Niğde ’den duyarlı şahısların ve sivil toplum örgütlerinin (Niğde Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Yardım Sevenler Niğde Şubesi ve NUDAK katılımı ile devam etmekte.

Bağışta bulunan bazı hayırseverler okuluda ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geliyorlar.

Şahıs bağışları olarak okula ulaştırılan malzemeler; Okul Kütüphanesi kurmak için Kitaplar, Oyuncak Kütüphanesi kurmak için oyuncaklar, çocuklar için kıyafet, temizlik ve kırtasiye malzemeleri ile İlk ve Orta Okul binalarının tadilatı için gerekli olan inşaat malzemelerinden oluşmaktadır.

Geniş bilgiyi aşağıdaki linkten alabilirsiniz.

https://www.facebook.com/groups/581073891921048/

Editör: TE Bilişim