Niğde dışında yaşayan hemşerilerimiz Niğdemizi tanıtmak için her fırsatı değerlendiriyorlar.


Kocaeli Niğdeliler Derneği  Kocaeli’nde bölgesel yayın yapan TV41 Televizyonunda “Yaşamı Paylaştıkça” isimli programa katıldılar, Niğde’nin kültürünü, turistik yerleri, yemeklerini tanıtma imkanı sağladılar.

Niğde dışında yaşayan Niğdeliler her fırsatta Niğde’nin tanıtımı için çaba harcıyorlar. Kocaeli Niğdeliler Derneğinin önderliği ile  Kocaeli’nde yaşayan Niğdeliler, Kocaeli ve çevresine yayın yapan TV41 Televizyonunda yayınlanan “Yaşamı Paylaştıkça” isimli programa katıldılar.

Programa Kocaeli Niğdeliler Derneği Başkanı Ender Özdoğan, Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Hikmet İncekara, Dernek yöneticilerinden Emin Durukan, Cumali Bozok, Serkan Baştürk, Hünkar Başoğlu, 43 yıldır Kocaeli’nde yaşayan Şaziye Yılmaz, Kocaeli Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Recep Özgan, Gölcük İlçesi Belediye Meclis Üyesi Cumali Özcan Televizyon programına katılıp Niğde’nin kültürünü, ekonomisini, sosyal hayatı ,  turizm  ve yöresel yemeklerini anlattılar.

Programda  aralıklarla,  aslen Kemerhisar’lı olan Göksel Özbinar ve kızı Sena Özbinar Niğde ve yöresinden seslendirdikleri türkülerle programı renklendirdiler.

Program arasında yayına bağlanan Niğdeliler ile yapılan sohbetlerde işadamlarını Niğde’ye yatırım için davet ettiler.

Kocaeli Niğdeliler Derneği Başkanı Ender Özdoğan ; “Kocaeli Niğdeliler Derneği olarak, her ne kadar Niğde’den uzak olsak da kalbimiz Niğde diye atıyor. Burada bulunan hemşerilerimiz ile sık sık çeşitli faaliyetlerde, programlarda bir araya geliyoruz, sağ olsunlar TV41 Televizyonu bir programını bizlere ayırdı. Bölgemizde Niğde’yi tanıtma imkanı bulduk, Arabaşı Çorbasından , tarhanasına giyiminden turistik yerlerine kadar  ve yatırımcılar için uygun olan şartları dile getirme imkanı bulduk. Hemşerilerimize Niğde için yatırım yapmalarını gerektiğinin çağrısını yaptık. Kocaeli Niğdeliler Derneği olarak, her fırsatta, her ortamda Niğdemiz için ne gerekiyorsa yapacağız, Koceeli’nde yaşayan Niğdelilere Derneğimize verdikleri destekten dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.


 

Editör: TE Bilişim