İhtiyaç sahiplerine yönelik olarak 2007 yılından beri vekaletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla sesleniyor.

Türk Kızılay’ı Niğde Şube Başkanı Bekir Mumcu, Kızılay'ın geleneksel hale gelen Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası'nın 2018 yılında da devam ettiğini söyledi.

Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay'ın, kurban etlerini yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracağını belirten Mumcu, "Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşacak" dedi.
Mumcu, Kızılay'ın "Kurban'da Kızılay Modeli" sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini ifade ederek, "Çağdaş model sayesinde veterinerler tarafından özenle seçilen kurbanlıklar, modern kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere, din görevlileri, veterinerler ve noter eşlik edecek" diye konuştu.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağı bilgisini veren Mumcu, bu kavurma konservelerin Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı ve Kurban döneminin ardından da Kızılay'ın her vekâlet sahibine teşekkür belgesi göndereceğini söyledi.

Türk Kızılay’ı Niğde Şube Başkanı Mumcu, hayırseverlerin farklı ülkelerdeki ihtiyaç sahipleri için de vekâlet verebileceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Bosna Hersek, Bulgaristan, Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya, Pakistan, Bangladeş, Kırgızistan, Tataristan, Filistin ve Irak'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay'a kurban vekâletlerini verebilecek. Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 750 TL, yurt dışı kurban vekalet bedeli için 590 TL ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar, Türk Kızılay’ı Niğde Şubesi direk olarak müracaat ederek bağışlarını yapabilirler. Ayrıca Kurban bağışında bulunacak hayır severlerimiz 0 388 233 64 42 telefon numarasından bizlere ulaşabilirler
 
 
Editör: TE Bilişim