Göreve geldiği günden bu güne Niğde'de bir çok alanda yenilikler yaparak şehrin çehresini güzelleştiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yeşile ve doğaya verdiği önemi her geçen gün ortaya koymaya devam ediyor.

 

Niğdelilerin doğa ile iç içe ve huzurlu vakit geçirebilmeleri için düzenlenen Kent Ormanında çalışmalar sona yaklaşıyor. 100 dönüm alan üzerine kurulu olan Kent Ormanı alabildiğine geniş ve ferah görünümü ile insanın içini ferahlatırken tertemiz havası ile de insanın ruhunu rahatlatıyor. Oldukça geniş bir alana kurulmuş olan Kent Ormanında alana yerleştirilmiş 72 kamelya piknik yapmaya gelen ailelerin rahatsız olmamaları için birbirine mesafeli olarak kurularak daha kullanışlı ve güzel bir görünüme kavuşturuldu.

 

Çocuklar unutulmadı

 

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen tüm mekanlarda olduğu gibi Kent Ormanı mesire alanında da çocuklar için her şey düşünüldü. Alanda belirlenen bölgelerde çocuklar için oyun grupları da yapıldı.

 

Temiz ve güvenilir bir mekan

 

Oldukça geniş bir arazi üzerine kurulan ve yüzlerce insanı aynı anda ağırlayabilecek kapasiteye sahip olan mesire alanında, piknikçilerin temiz ve güvenli bir ortamda vakit geçirebilmeleri için her tür detay düşünüldü. Alanda, tuvalet ve  mescit ziyaretçilere hizmet verecek. Yeni otopark alanı yapılarak ziyaretçilerin otopark sıkıntısı yaşamadan rahatça vakit geçirebilmeleri için alanda yapımı sağlanan 100 araç kapasiteli otoparkta vatandaşların hizmetine sunulacak.

 

Kent Ormanına yeni ağaçlar dikilecek

 

Niğde Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından çalışmalar kapsamında Kent Ormanına yeni bitki olarak gül, berberis, yaylım ağacı, yapraklı ağaç, taflan ve benzeri ağaç ve bitkilerin alana dikimi yapılacak.


Editör: TE Bilişim