30 Ağustos Zafer Bayramı dolaysıyla Tyana Çocuk Meclisi ile Kemerhisar Belediyesi Özgür Çocuk Uçurtma şenliği düzenleyecek.


 
Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK
 
14. Tyana Kültür ve Turizm festivali sonrası kültür ve sanat faaliyetlerine devam eden Kemerhisar Belediyesi, Başkan Kirazcı ile Niğde’nin ilk uçurtma şenliğine imza atıyor.


Kirazcı konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “30 Ağustos Zafer Bayramı Türk tarihi için dönüm noktasıdır. Bizler için Mustafa Kemal’in ufkudur, gelecek vizyonudur, kararlılığıdır. Bu bağlamda geleceğimiz olan çocuklara sahip çıkmanın ötesinde, hayalleri ile buluşmasını sağlamak, onlarla bir şey başarmak bizler için önemlidir. Uçurtma özgürlüğün, hayalin ve de çocukluğun sembolüdür. Bu yüzden böylesine anlamlı bir günde şenlik düzenleyerek, Atamıza ve mirasına çocuklarımızla sahip çıkmak istiyoruz” dedi.


Şenliğin adının Özgür Çocuk Uçurtma Şenliği koyduklarını ifade eden sorumlu belediye meclis üyesi Belgin Oğram Toktaş; “festivalimizle birlikte çocuklarımızın özgürlüğe ve umuda olan karakterini ortaya çıkarmak istiyoruz” dedi.


Özgür Çocuk Uçurtma Şenliği 30 Ağustos 2014 tarihinde saat 14:00’da yapılacak. Tyana Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan uçurtmalar hep birlikte gökyüzünde süzülecek.


 
 
Editör: TE Bilişim