Kartal Belediyesi ocak ayı etkinlik programı kapsamında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türküler Eskimez” konseri yoğun ilgi gördü.  İ.T.M.D Konservatuar mezunu Niğdeli Erdoğan Eskimez ve eşi Özlem Eskimez farklı yörelere ait türküleri ile Kartallılara türkülerle buluşturdu. Eskimez çiftinin söylediği birbirinden güzel türkülerle Kartallılardan büyük alkış aldı.

 

Türk Halk Müziğinin seçkin eserlerinin seslendirildiği gecede Kartallılar türkülere eşlik ederek güzel bir gece yaşadılar.

Kartal Belediye Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Niğde Anadolu Gazetesi Sahibi Faruk Gürbüz, Niğde Belediye Meclis Üyesi Av. Caner Gürbüz, Karyapsan yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Zorgül, Karsantaş Genel Müdürü Düzgün Çapar, İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu Yürütme kurulu Başkan Mustafa Tokaç Başkan Vekili Tuğrul Urhan(NİHADER),  Anadolu Yakası  Niğdeliler Dernek Başkanı ve Sultanbeyli Belediye Meclis Üyesi Resul Bozkurt Niğde dernek Federasyonu Başkan Yardımcıları ve derneklerin Başkanları  İbrahim Üney(Yakacık), Muharrem Yiğit(Bağlama),Erhan Bağca(Nar ), Durmuş Bayfidan(Akçaören), Ramazan Öz(Pınarcık), Burhan Yalçın(Kayırlı),Ömer Doğanlar(Koyunlu)Ergin Çelik(Asmasız),Mehmet Gök(Çamardı),Cuma Yiğitbilek(Uluören),İlker Seyrek(Hacıbeyli),Ahmet Altın (Fesleğen) Denetim Kurulu Azmi Göktaş(Nar), Murat Temur(Nihader),Adem Kuş(Hacıbeyli), Himmet Tuzhane(Kayırlı) Ethem Avşar(Bağlama),Recep Erkol (Uluören), Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser, CHP Bor İlçe Başkanlığı yapmış olan Hacı Mustafa Çopur, Sağlık Bakanlığı yapan Merhum Doğan Baran oğlu Selim Baran, İş Adamı Şenol Bengü,Osman Eren, İsmet Açıkgöz, Rahmi Hızar,Caner Gürbüz,Ali Okatan İstanbul’da görev yapan Niğdeli savcılarımız ve Kartal’da bulunan birçok dernek başkanı Kartallı muhtarlar ve çok sayıda Kartalda Yaşayan Niğdeliler ve   çok sayıda türkü sever katıldı.

İstanbul Türk Sanat Müziği Devlet Konservatuar’ı mezunu ve halen İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı bağlama dalında sanatçı öğretim üyesi Niğdeli (Kekliğin Emin’in oğlu)Erdoğan Eskimez ve Türküler Eskimez isimli solo albümü bulunan eşi Özlem Eskimez söylediği birbirinden duygulu ve güzel türkülere katılımcılarda eşlik etti.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün sanat ve sanatçıya verdiği değer ve sanatı teşvik edici destekleri ile Kartal, sanatın merkezi konumuna gelmiştir. Nerede ise her gün bir etkinliğimiz ile Kartal halkı bir arada olmaktayız. Bugünde Niğdeliler olarak Niğdeli bir sanatçımızın konserine büyük ilgi gösterildi. Özlem ve Erdoğan çiftine ve saz ekibine bizlere yaşattıkları güzellikler için de teşekkür ediyor Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz adına kendilerine onurluk takdim ediyorum dedi. Konserin sonunda bir konuşma yapan sanatçılar Özlem ve Erdoğan Eskimez, “Bizlere sizlerle olma şansını veren, sanata ve kültüre çok değer veren katkı sunan değerli Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz ve Kültürden sorumlu Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer’e ve siz Niğdeliler ile Kartal halkına çok teşekkür ediyoruz dediler.  

Niğde Bağları türküsünde çoşan Niğdeliler sahneye çıktı ve sanatçıdan türküyü ikinci kez okumasını, istediler. Erdoğan eskimez ve Özlem eskimez türküyü bir daha okudular ve büyük alkış aldılar.

 Toplantı sonrası bir araya gelen Niğde dernekler Federasyon Başkanı Mustafa Tokaç Niğdelilerin İstanbul’da dayanışma ve birliğini geliştirme adına yoğun çalışma yaptıklarını ve hergeçen gün daha çok ilgi gören bir konuma erdiklerini söyledi. Ömer Fethi Gürer’de yaptığı konuşmada Niğdeliler ülkesini seven işini iyi yapan ayrımsız herkesin ve herkesimin dostluğunu kazanan üretken ve çalışkan kişiler olduğuna vurgu yaparak bir arada birlikte güzel bir gece yaşadık destek olanlara teşekkür ediyorum”dedi. Niğde Belediye Meclis Üyesi Av.Caner Gürbüz’de Niğdelilerin Niğde dışında dayanışma içinde olmalarından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Gece düzenlenmesinde etkili olan Hacı Mustafa Çopur ve Çamardı Dernek Başkanı Mehmet Gök ile diğer katılımcılarda bu tür etkinliklerin önemine değinen konuşmalar yaptılar. Hacı Mustafa Çopur İstanbul’da Niğdelilerin bir ve birlik içinde çalışmalarının Niğde içinde yararlı fayda sağlayacağını söyledi. Çamardı dernek Başkanı Mehmet Gök Anadolu yakasında kısa sürede hemşerilerimizi bir arada olmasına vesile olacak örgütlenmemiz bize güç verdi dedi. Toplantıda diğer dernek başkanları da ayrı ayrı düşüncelerini ifade etti.   Tüm katılımcılar Niğdelilerin İstanbul’da dayanışmasının önemi üzerinde durdular.


 

Editör: TE Bilişim