sahibinden.com, Türkiye’de karavan piyasasına 2015  Ocak ve Mayıs aylarını kapsayan verileriyle ışık tuttu. Ev konforunda, kısa ya da uzun seyahatlerde ulaşıma ve konaklamaya olanak tanıyarak bağımsız bir yaşamla özdeşleşen karavanlar, Türkiye’de birçok kişi için yeni bir tatil modeli sunuyor.

sahibinden.com verilerine göre, maliyet avantajı, isteğe göre tasarlanabilir olması gibi nedenlerden ötürü tercih edilen çekme karavan ilan sayılarında geçen sene aynı döneme göre yüzde 28’lik bir artış görülüyor. Fiyatlarda ise yüzde 41’lik bir yükseliş söz konusu. Ortalama 12 bin TL’den satışa sunulan çekme karavanlarda ayrıca yerli karavan üreticileri daha çok tercih ediliyor.

Çekme karavana kıyasla kullanım kolaylığı sağlayan ancak maliyetleri yüksek olan motokaravanların ilan sayılarında ise geçen seneye göre yüzde 21’lik bir düşüş görülüyor. Motokaravan piyasasında yabancı markalar ön plana çıkıyor ve fiyatlarda geçen sene aynı döneme oranla yüzde 29’luk bir artışla ortalama 45 bin TL olarak gözlemleniyor.

sahibinden.com hakkında

Aksoy Group bünyesinde, 2000 yılında kurulan sahibinden.com, yenilikçi ürün ve hizmet uygulamaları ile kendi iş alanındaki standartların belirleyicisi olmaya devam ediyor. IAB Gemuis Mart ayı verilerine göre, 33,5 milyon tekil ziyaretçinin, 118,6 milyon ziyaret ile 4 milyar sayfa görüntülediği sahibinden.com; 380 çalışanı 5 milyonu aşan aktif ilanı ve on binlerce ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından birisi olma özelliğini taşıyor.

Editör: TE Bilişim