Kapadokya bölgesinde hizmet veren Birge Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Başar, Türk emniyet teşkilatının trafik uygulamalarından hiç kimsenin rahatsızlık duyma hakkına sahip olmadıklarını söyledi.

Başar, 3 gün süren İtalya seyahatinde hem arabasına bir hırsız girdiğini ve polislerin yardımcı olmadığını hem de 3 günde 8 trafik cezası ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

İTALYAN POLİSLER YARDIMCI OLMADI

İtalya’nın başkenti Roma’da Collesseum gibi binlerce turistin ziyaret ettiği bir yerde ücretli otoparkta arabasına hırsız girdiğini ve emniyet güçlerinin hiçbir şekilde yardımcı olmadıklarını belirten Başar, bu durumun üstüne 3 günde toplam 8 trafik cezasının kesilmiş olmasından ötürü de şaşkın olduğunu kaydetti.

KAPADOKYA’DA BÖYLE BİRŞEY YAŞANMASI MÜMKÜN DEĞİL

Kapadokya’da bir turistin aracına hırsız girmesi gibi bir durumda tüm emniyet ve jandarma teşkilatının her türlü yardım ve kolaylığı sağladığını dile getiren Başar, İtalya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin Türkiye’deki  uygulamaları örnek alması gerektiğini vurguladı.

Letonya, Polonya ve Litvanya’da da polis tarafından durdurularak rüşvet teklif edildiğini iddia eden Başar, ne Kapadokya’da ne de Türkiye’nin herhangi bir yerinde böyle bir uygulama ile kimsenin karşılaşmasının mümkün olmayacağını belirti.

Başar ayrıca, Trafik cezalarının elbetteki caydırıcı nitelikte ancak yaşanan hırsızlık olayı karşısında Roma polislerinin duyarsız kalmalarının son derece kabul edilemez olduğunu   ifade etti.


 

Editör: TE Bilişim