Kısa adı NİĞDEF olan İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu  tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz yıl  Altunhisar Yakacık Köyünden olan Şehit Polis Memuru Yusuf Diri'nin adının verildiği " Şehit Polis Memuru Yusuf Diri Futbol Turnuvası final maçı ile sona erdi.


İstanbul Niğde Dernekleri Federasyonu üyesi takımların katıldığı turnuva sonuda finale kalan Asmasız Derneği takımı Asmasız Spor ve Bağlama Derneği karşılaştı.  Final maçını Asmasız Spor , Bağlama Derneğini 3-2 yenenek turnuvayı şampiyon olarak bitirdi. 


Şampiyon Asmasız Spor takımına birincilik kupasını  şehidimiz Yusuf Diri'nin babası Hasan Diri  ile İstanbul Niğdeliler Federasyonu Başkanı Mustafa Tokaç  verdi.

10 haftalık grup maçları ve final maçları ile birlikte 3,5 ay süren Şehit Polsi Yusuf Diri Futbol turnuvası İstanbul'da Niğde'li hemşerilerimizin tanışması kaynaşması, birlik beraberliğini pekiştirmesi için büyük katkı sağladı.  Turnuva boyunca her  pazar sabahı yüzlerce Niğdeli Sultangazi Spor Tesislerinde bir araya geldi. İstanbul Niğde Dernekler Federasyonunun öncülüğünde bu tür büyük organizasyonlarla İstanbul'daki Niğdeli hemşerilerimiz birlik beraberlik içerisinde olmaya devam edeceği belirtildi.

İSTANBUL'D 10 BİN NİĞDELİ PİKNİKDE BULUŞUYOR

Ayrıca NİĞDEF Yönetim Kurulundan yapılan  açıklamada;  Mayıs 2016 da Sultangazi Kent Ormanı piknik alanında 10 bin kişilik  BÜYÜK NİĞDE PİKNİĞİ düzenleneceğini belirtti. 


Haber: İbrahim ÜNEY


Editör: TE Bilişim