Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “15.01.2019 Salı günü gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Niğde genelinde kapanın köy yollarını açmak için İl Özel İdare ekiplerimiz karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Tüm ekiplerin aralıksız bir şeklide çalıştığının altını çizen Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelmemesi ve köy yollarının şehirden bağlantısının kopmaması için Niğde İl Özel İdare karla mücadele ekipleri çalışmalarını 7/24 saat esaslı olarak aralıksız sürdürüyor.

İl Özel İdaresi ekiplerimiz 10 Greyder, 11 bıçaklı kamyon, 5 JCB kepçe ile köy yolları temizleme çalışmalarına devam etmektedir.

Gümüşler, Özyurt, Üçkapılı, Ören ve Çamardı yollarında, Bor Kılavuz köyünden itibaren Kızılkapı, Celaller arasındaki dağ yolunda yoğun tipi nedeni ulaşımda aksamalar olmaktadır.

İlimiz genelinde devam eden kar yağışı nedeni ile aralıklarla kapanan Bekçili -Üskül yolu, Elekgölü, Mahmatlı, Çardacık, Yelatan, Beyazkışlakçı köy yollarında, Çiftlik ilçesi Hacıabdullah, Murtaza, Çınarlı, Azatlı, Çardak, Kitreli, Şeyhler, Kula köy yollarında temizleme çalışmaları devam etmektedir. Ulukışla Köy Yollarında ise Emirler, Klan, Handeresi, Ünlükaya, Gedelli, Elmalı, Şeyhömerli, Koçak, Kozluca, Tepeköy yollarında açma çalışmaları devam etmektedir.

Çiftlik İlçesinde 2 Greyder,1 JCB kepçe, Çamardı İlçesinde 2 Greyder, 1 JSB Kepçe, Ulukışla İlçesinde 2 Greyder, 1 JSB Kepçe, 2 bıçaklı kamyon, Merkez köylerde 2 Greyder,7 bıçaklı kamyon, 1 JSB kepçe, Bor İlçesinde 2 Greyder,1 JSB kepçe, 1 bıçaklı kamyon, Altunhisar İlçesinde 2 bıçaklı kamyon ile beraber çalışmalar devam etmektedir. Köy yolları temizlenene kadar zaman mefhumu gözetilmeksizin çalışmalar devam edecektir. Ayrıca İdaremiz tarafından köy muhtarlıklarına traktör kar bıçağı dağıtılmış olup; kar temizleme çalışmalarında kullanılmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim