Niğde'de 10 yıldır hurdacılık yapan Emre Sabanlı biriktirdiği antika malzemeleri açtığı dükkanda sergiliyor. Antika dükkanında 1 Asırlık Osmanlı Kılıçlarının yanı sıra 50 ile 200 yaşlarında saatlerde bulunuyor.

Hurdacılık yaptığı dönemde, toptan hurda satışı sırasında antikacı olmaya karar verdiğini söyleyen Sabanlı, " Hurdadan çıkan antika değerindeki malzemeleri alıp biriktirmeye başladım. Biriktirdiğim antika malzemeler evimde çok yer tutmaya başlayınca bir dükkan açmaya karar verdim ve antika dükkanı açtım. Gördüğüm antikaların hurdalarla satılması içime sinmedi. Evimde biriktirdiğim eşyaları açtığım Antika dükkanımın vitrinimde sergiliyorum” dedi.

Dükkanının antika meraklılarının uğrak yeri olduğunu dile getiren Sabanlı, şöyle devam etti: Radyoya, saate, televizyona, silaha, bıçağa, kamaya, tüfeğe, herkesin ayrı bir sevdası var antika üzerine. Bende en çok köstekli saati seviyorum ve dükkanımda ağırlıklı olarak var. Saatlerin yaşları 50 ile 200 arasında değişiyor. En çok talep saate var. Ama şuanda dükkanımda Osmanlı dönemine ait Kılıçlar var. Bu işin meraklıları geliyorlar ve alıyorlar. Osmanlı kılıçlarının meraklıları ve koleksiyoncuları var. Bende oralardan aldım ve dükkanımda sergiliyorum. Bu kılıçlar 1 ile 1 buçuk asır yaşındalar. Bu kılıçları dükkanımda sergileyip meraklılarına satıyorum.

Editör: TE Bilişim