Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;  Bölgemiz yeni bir yağışlı ve soğuk havanın etkisine girecek! “

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü   Niğde’de  bugünden itibaren yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görüleceğini belirtti.
 

Meteorolojiden yapılan açıklama da önümüzdeki günlerin hava tahmini şöyle bildirildi.

21.11.2014 Cuma günü; genellikle yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görülecek yağışların bölge genelinde (Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman) yer yer etkili olacağı;

22.11.2014 Cumartesi günü; karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

23.11.2014 Pazar günü ise; karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görülecek yağışların etkisini azaltacağı, ancak 24.11.2014 Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren bölgemizin yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceği tahmin beklenmektedir.

24.11.2014 Pazartesi ve 25.11.2014 Salı günleri genellikle kar şeklinde görülecek yağışların, bölge genelinde (Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman)  yer yer etkili olması beklenmektedir.

Halen mevsim normallerinin 4-5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığının 21.11.2014 Cuma gününden itibaren 8-10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği ve önümüzdeki haftanın ortalarına kadar etkisini devam ettireceği tahmin edilmektedir.  Rüzgarın ise; 20.11.2014 Perşembe günü güneybatı (lodos)’dan orta kuvvette, 21.11.2014 Cuma gününden itibaren ise kuzeybatı (karayel)!dan orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetli olarak esmesi ve yüksek kesimlerde yer yer tipiye neden olacağı beklenmektedir.”denildi.

Vatandaşların  meydana gelmesi beklenilen kuvvetli yağışlar ile hafta sonunda hissedilir derecedeki sıcaklık azalması sebebiyle , ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, buzlanma ve don olaylarına karşı  dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

NİĞDE ÖZEL İDARE EKİPLERİ KIŞA HAZIR

Yaklaşan Kış Mevsimi Dolayısıyla İl Özel İdaresi Tüm Önlemleri Aldı. Kar Temizleme Ekipleri Kışa Hazır.


Niğde İl Özel İdare Sekreterliğinden yapılan açıklama da ; İlimiz kış mevsimini Türkiye ortalamalarına göre sert geçiren bir il. 131 köyümüzün tüm yollarının kar nedeniyle kapanmaması için çalışmalar tamamlandı. İl Özel İdare bünyesinde tüm araç ve personelleriyle 'Karla Mücadele Ekibi' oluşturuldu.

Ekiplerimiz 24 saat esasına göre hizmet verecek ve hiçbir köyümüzde ne bir hastamız ne bir yaşlımız mağdur edilmeden istediği anda şehir merkezine ulaşacak ve burada tüm hizmetlerden faydalanabilecektir.

İl Özel İdare bünyesi altında kurulan Karla Mücadele Ekibi 32 araç ve 71 personelden oluşmaktadır. Ekipte 9 greyder, 4 eskavatör, 2 dozer, 6 binek aracı, 4 kar bıçaklı kamyon, 3 yükleyici, 3 kazıcı yükleyici ve bir de iş makinelerine yerinde müdahale edebilecek seyyar tamir aracı bulunmaktadır”denildi.


Editör: TE Bilişim