Gençlik ve Spor Bakanlığı bütün yurtta 99. Yıl anısına Kars Sarıkamış Allahuekber dağlarında şehit düşen askerlerimizi temsili anmak üzere “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla soğuk karlı dağ yollarında yaklaşık 5 km.yürüdü.


Niğde’li Gençlerde Başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Şube Müdürleri Gafur Emlek, Bülent Özgüven, Polis Meslek Yüksek Okulu yöneticileri ve Öğrencileri, Diğer Okul yöneticileri ve Öğrencileri, Akut ekibinden Arif Öztürk, Dağcılık ve Voleybol İl temsilcisi Yusuf Biltekin, Halk sağlığı personeli, Çamardı Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürlüğü, Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Antrenör ve sporcular ile Niğde’li Gençlerden oluşan yaklaşık 300 kişilik bir ekip Çamardı Aladağlar Demirkazık Sokulupınar mevkiine şehitlerimizi anmak üzere 05.01.2014 Pazar günü temsili yürüyüş yaptı.


Yürüyüş sonrası Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde Aziz şehitlerimize yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Konuşmasında İl Müdürü Harun Turhan; Saygı değer Öğretmen arkadaşlarım, antrenörlerimiz ve sporcuları, Polis Meslek Yüksek Okulu Yöneticileri ve sevgili Öğrencileri, sevgili Çamardılılar ve çok kıymetli Niğde’li Gençler Gençlik ve Spor Bakanlığının uygulamaya koymuş olduğu Sarıkamış şehitlerinin 99. Yıldönümü anma temsili yürüyüşüne Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak temsili yürüyüşü başlatıp ve bu yürüyüşe katılımınızdan dolayı da ayrıca size saygı ve sevgilerimi sunuyorum dedi. Konuşmasına devam eden Turhan Sarıkamış şehitlerinin yani bir diğer tabiriyle Allahü ekber dağı şehitlerinin 99. cu yıldönümünde bizde Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Niğde’li Gençler olarak aziz şehitlerimizin anısına bir nebzede olsun temsili katkı yapabildiysek ne mutlu bizlere Hani şair diyor ya “Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber sana avucunu açmış duruyor peygamber” işte şehitlere ne makber nede bir yer yakışmak onlara sadece peygamber kucağı yakışır, dolayısıyla eksi 40 derece soğukta Vatanın bekasına katkıda bulunmuş o eli kınalılar, kınalı kuzular Sarıkamış’ta büyük bir mücadele vermişler ve Vatanın harici ve dahili düşmanlarına göğüs gererek orda eksi 40 derecede donarak şehit olmuşlardır. Bir Rus komutanın ifadesininde biz Sarıkamış’a vardığımızda Türk askeri zaten Allah’ına teslim olmuştu yanı orda ruhunu teslim etmişti. İşte Ülkemizin Vatanımızın teminatı ve güvencesi olan siz gençlerin bu Sarıkamış şehitlerimizi ve diğer savaşlarda şehit düşen şehitlerimizin anısına göstermiş olduğunuz ilgiye Kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyor hepinize hoş geldiniz diyor ve saygılar sunuyorum dedi.


Daha sonra Öğretmen Arif Öztürk Sarıkamış şehitlerinin tarihdeki bilinmeyen yönlerini ve çok ağır şartlarda mücadele verdiklerini belirterek gençlere seslenen Öztürk bu Vatanın kolay kazanılmadığını dolayısıyla kıymetinin bilinmesinin gerektiğini söyledi. Sarıkamış Şehitlerini anma temsili Yürüyüşü edilen duaların ardından katılımcılara verilen yemekle son buldu.




























Editör: TE Bilişim