Türkiye’nin dört bir yanından toplanan Genç Çapulcular, 8. Kolektif Yaz Kampı’nda buluşmaya çağırıyor.



27 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında İzmir- Dikili’de gerçekleştirilecek olan ve Niğde'den de katılım olacağı çapulcular kampı, dayanışmayı ve paylaşmayı büyütmeyi, alternatif bir eğlence kültürünü oluşturulmayı hedefliyor. Popüler eğlence kültürünün dışında paylaşarak, üreterek eğlenmenin de mümkün olduğunu 7 yıldır gösteren Kolektif Yaz Kampı, her sene biriktirdiği deneyimiyle, atölyelerin çeşitliliğiyle daha da büyüyor.

Kolektif bir yaşam kuruluyor

Kolektif yaşamın en güzel örneğini veren Gezi Parkı direnişi, genç çapulcuların kampına yol gösterici olacak. Gezi parkında kurulan direniş çadırları Dikili’ye aynı dayanışma ve beraberlikle kurulacak.

Kamp alanının temizliğinden, çadırların kurulmasına, yemeklerin yapımına her şeyin kolektif bir biçimde yapıldığı kampta, Gezi direnişiyle yaratılan dayanışma kültürü daha da büyütülecek, yeni ve daha güzel bir yaşamın pratikleri oluşturulacak.

Gün içindeki zengin atölyeler ve söyleşilerin yanı sıra geceleri de Yeni Türkü, Karmate ve Grup Praksis’in müzik şöleni kamp katılımcılarına keyifli anlar yaşatacak.

Atölyeler ve Söyleşiler ile dolu dolu bir kamp

Kampta fotoğrafçılık, şiir, yaratıcı müzik, tiyatro, heykel, toplumsal hareketler ve medya, sinema, mızıka, üniversite gibi uzman yürütücülerle 24 ayrı atölye gerçekleşecek. Üniversiteliler tarafından büyük ilgi gören Akapella Atölyesi bu yıl Boğaziçi Caz Korosu’nun yürütücülüğünde olacak.

Atölyeler:

- Temel Fotoğrafçılık Atölyesi: Temel fotoğrafçılık ile ilgili kısa bilgilerin verileceği atölyede, fotoğrafta ışık, gölge, pozlama gibi temel bilgiler anlatılacak. Atölye Özcan Yaman eşliğinde gerçekleşecek.

Sinema Atölyesi: Bu sene kampın en zengin atölyelerinden biri olma özelliğini sürdürecek. Sinema atölyesi tek başına bir atölyede birden fazla tartışma ve üretimi barındıracak. Atölyenin alt başlıkları:

- Senaryo

- Kurgu

- Teknik / Çekim olarak gerçekleşecek.

Atölye yürütücülüğünü belgesel film yönetmeni Elif Ergezen yapacak.

Video-Eylem Atölyesi:

Gezi Parkı direnişinin Ankara/İstanbul  eylem görüntüleri  üzerinden eylem analizleri yapacak, eylem mekanları: sokaklar ve parklar, mahalle ve merkez, semboller ve forumlar, çoğulculuk ve doğrudan demokrasi,” Gezi ruhu” hangi kılıkta dolaşır, irade eylemi idare edebilir mi, gibi sorulara yanıtlar arayacağız.  Karahaber Video-Eylem Atölyesi’ndenOktay İnce ve Sevgi Türkmen atölyenin yürütücülüğünü

Tiyatro Atölyesi: Kampın en zengin atölyelerinden olan tiyatro atölyesi, geçen sene olduğu gibi birden fazla yürütücü ile gerçekleştirilecek. Kampın bu seneki tiyatro yürütücüleri BKM oyuncularından Emre Canpolat ve İzmir Duvara Karşı Tiyatro Oyuncuları.

Ritm Atölyesi:  8. Kolektif Yaz Kampı’nın konuğu RitmArt olacak. Üniversiteliler özgürlüğün ritmini tutacak.

Dans Atölyesi:  Modern Dans ve Halkoyunları Atölyesi olarak ikiye ayrılacak. Modern Dans atölyesinin yürütücülüğünü Mezopotamya Dans Topluluğu’ndan Yeşim Coşkun üstlenecek.

Yaratıcı Müzik Atölyesi: Kolektif Yaz Kampı’nın ilklerinden olacak atölyede müzisyen Serdar Türkmen ile bazen sözlerini değiştirdiğimiz şarkılarla bazen bestesini kampta yaptığımız şarkılarla eğleneceğiz.

Heykel Atölyesi: Atölyenin yürütücülüğünü Anadolu Üniversitesi’nden Özgür Yenidoğan yapacak.

Toplumsal Hareketler ve Medya Atölyesi: Medya 3 maymunu oynarken, yıllardır kameranın önünde muhabirlik yapan Burak Ersemiz (Show TV) ile arşiv görüntüleri eşliğinde öğrenci hareketleri, toplumsal hareketler  ve medya ilişkisini inceleyeceğiz.

Mızıka Atölyesi: Zenginleşen kampımızın en yeni atölyelerinde biri olan mızıka atölyesinde, mızıka sanatçısı Tuncay Korkmaz ile özgürlük için üfleyeceğiz.

Şiir: Bir kamp geleneği olan şiir atölyesinde Sezai Sarıoğlu ve Turgay Tanülkü ile birlikte şiirlere hayat vereceğiz.

Üniversite Tarihi: İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlilerinden Cemil Ozansü ve Barkın Asal ile üniversite üzerine keyifli bir atölye.

Resim Atölyesi: Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Emrah Günay’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek.

Evrim Atölyesi: Ege Üniversitesi’nden Paleontolog Dr. Serdar Mayda ile evrim gerçeği üzerine keyifli bir atölye gerçekleştireceğiz.

Karikatür Atölyesi: Ankara Kolektif Karikatür Atölyesi’nin yürütücülüğünü üstlendiği atölyenin Penguen ya da Uykusuz çizerlerinden konuklarının olması bekleniyor.

Kolektif kamp, tüketmekten başka bir şey vaat etmeyen eğlence kültürünü silip atarken, son akşamında atölyelerin üretimleri sahne alarak doyumsuz bir gece yaşatacak.

Kamp boyunca gerçekleştirilen söyleşilerde ise gündemde olanlardan bilimsel konulara, felsefeye, sanata, spora dair kapsamlı tartışmalar yapılarak bilgi aktarımı sağlanacak.

 “Gezi Parkı ve İsyan Günleri” adlı tartışma atölyesi gazeteci Can Dündar ve oyuncu Şebnem Sönmez ile gerçekleştirilecek.

 “60’lar 70’ler 80’ler Kadın Hareketi” tartışması Handan Koç ile yürütülecek. “Tribünlerde Gezi Ruhu”, Radikal Gazetesi spor editörü Burak Kuru ile tartışılacak.  Sabaha kadar sürecek film gösterimlerinde birçok film yine öğrencilerle buluşacak. Onur Ünlü’nün “Sen Aydınlatırsın Geceyi” filmi de kampta gösterilen filmler arasında olacak.

Katılımcılar için hem eğlenmenin, hem dinlenmenin hem de dayanışmanın adresi olacak kampa dair ayrıntılı bilgi için kamp.kolektifler.net adresine tıklanılabilir, [email protected] adresine mail atılabilir.

 

Editör: TE Bilişim