Fotoğraflar aslında dikkatle bakıldığında çok şey anlatır. Makam sahibinin makamını dizaynı kendisi hakkında karşı tarafa gizli mesaj verir, bazen bilinçli mesaj vermek ister. Bu konular foto-notlar halinde  arşivimde vardır. 

Yorum: Selim GÖKEL

Devletin il düzeyindeki yüksek makamları bu mesajı resmi şekilde verir. Ancak daha alt makamlar  çoğunluk il müdürleri,  okul müdürleri, şube müdürleri, müdür yardımcıları ise   makamlarında bu mesajı özellikle iletmek isterler. Mesajını kimisi masasındaki sendika-dernek takvimi ile, kimisi gazetesi ile, kimisi de duvarlarındaki tablo  veya veciz sözlerle iletir. Onlarca bu tür fotoğrafı photoshop da büyütüp incelemişimdir. Bir milletvekilinin masasındaki dosya başlığı, bir müdürün masasındaki kitap hep dikkatimi çekmiştir. 

Önceki valimiz  Necmeddin Kılıç'ın basına verdiği makam fotolarında arka bölümde masa tipi Türk Bayrağı ve Avrupa Birliği bayrağı bulunuyordu.


Ondan sonra atanan mevcut sayın valimiz Ertan Peynircioğlu'nun da son bir kaç aya kadar aynı bayrak makamında bulunuyor hatta geçtiğimiz yıl atandığında basına servis edilen makam fotoğrafı ve valiliğin internet sitesindeki fotoğrafta da bu AB bayrağı yer alıyordu. 



Ancak; Sanırım hükümetin son zamandaki AB tavrından dolayı bu AB bayrağı makamdan kaldırıldı... 



Bir başka fark ise, düzenli olarak TÜVGA gençliği ile sohbetlerde bulunan, 17/25 sonrasında ataması yapılan tek il müdürü olan  İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Hüseyn! Demirtaş'ta oldu.



İl Müdürü Demirtaş, Referandum gündemde değil iken her Cuma günü sosyal medyadan  yaptığı "Hayırlı Cumalar" paylaşımını değiştirerek  "Cumanız Mübarek Olsun" demeye başladı.



Bu arada kurumlardan söz açılmış iken uyarmadan edemeyeceğim. İl Milli Eğitim Müdürlüğü gönderilen basın bültenlerinde Şehit isimlerinden oluşan okulların "Şehit" kelimesini kısaltıyor "Ş." ... şeklinde yazıyor. Bunu da bazı basın organları aynen Ş nokta şeklinde gazetelerinde yer veriyor. Bülteni yazan görevlinin eringeçliği her halde, biraz dikkat.
 
Editör: TE Bilişim