Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Niğde Esnaf ve Kefalet Kooperatifi seçiminde başkan seçilen NESOB Başkanı Fahri Eker, bir haftalık süreci ve planlamalarını kamuoyu ile paylaştı.

Tarafsız kalanlara, ikili oynayanlara tepki gösterdiği açıklamasında, “Ya İsa’ya, ya Musa’ya, Ya Muhammed’e inanacaksın! Yoksa cenazen ortada kalır!”

 

7 Nisan’da Seel Düğün Salonu’nda yapılan olaylı genel kurul sonucu başkan seçilen Fahri Eker, bir haftalık süreci ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Esnafın Binası 2-3 ay içinde faaliyete geçiyor!

Terminal Caddesi arkasında yapımı süren ve sonuna yaklaşan bina ile ilgili açıklamalarda bulunarak, esnafın tek bir binası olacağını aktardı!

Eker yaptığı açıklamada kooperatif ile, NESOB arasında büyük bir uyum olacağını ve esnafın rahat edeceğini vurgulayarak, “Kooperatif ile NESOB esnafın kurumlarıdır. Kişi ve şahıs ayrımı yapılmadan büyük bir uyum içerisinde çalışması gerekir. Bu noktada 2-3 ay içerisinde yeni yaptığımız binaya geçerek, iki kurumu tek bir çatı halinde faaliyete sokacağız.” Dedi.

Süspansiyon Müjdesi!

Esnafın en uygun krediyi kooperatiften kullanacağını ifade eden Fahri Eker; “Geçtiğimiz yıllarda 1 yıldan kısa süreli kredi kullanımlarında devlet faizlere %50 süspansiyon desteği veriyordu. 1 yıldan daha uzun süreli ödemelerde ise yüzde 35 süspansiyon desteği sağlanıyordu. Bu konuda esnafımıza devletimiz bir olanak sağladı. Faizleri gerileterek yüzde 1.80 civarına indirerek, 1 yıldan uzun vadeli kredilerde ise süspansiyon destek oranını yüzde 50’ye yükselterek, esnafımızın en uygun kredi kullanma olanağı oldu” dedi.

Sicil Affı Geliyor!

Sicil affı konusundan çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Eker, esnafın ekonomik olarak zor günler geçirdiğini, bu noktada geçmişte yaşanan olumsuzlukların büyük bir sıkıntı yarattığını ve banka sicilleri konusunda sorun oluşturduğunu ifade ederek “gerek kooperatif üst kuruluşlarımız gerekse TESK yönetimi bu konuda bir çalışma yürütmektedir. Esnafımıza kesin bir sicil affı yakında gündeme gelecektir” dedi.

Patates üretiminden kaynaklanan ticari sorunlara karşı çiftçinin ve esnafın alternatif üretime geçmesi gerektiğini aktaran Eker, bu konuda yenilikçi girişimlerin olması gerektiğini vurguladı.

En Kalabalık Genel Kurul…

7 Nisan’da gerçekleşen genel kurulun en yoğun katılımlı genel kurul olduğunu vurgulayan Eker, 5 bine yakın üyenin gece saat 22:00’e kadar süren seçimde , 19:00’da kapıların kapanmasına rağmen bin 600’ü aşkın ortağın oy kullandığına dikkat çekerek, köylerden gelen ve işi dolaysıyla saatlerce kapalı zarf usulü oy seçimi yaşanmasından dolayı bir çok ortağın iradesini sandığa yansıtma şansı olmadığını ifade etti.

Tarafsız olan bertaraf olur!

Kooperatif Başkanı Fahri Eker, genel kurul süreci değerlendirerek bazı mesajlar verdi. Eker özellikle tarafsız kalanlara yüklenerek ; “Ben hep söylüyorum tarafsız kalan, bertaraf olur. Ya İsa’ya inanacaksın, ya Musa’ya, ya da Muhammed’e! Yoksa cenazen ortada kalır! Allah’a şükür biz Hz. Muhammed’e inanıyoruz! Cenazemiz ortada kalmayacak! Taraf olduğunu beyan edipte çaktırmadan ikili oyun oynayanlardan hayatım boyunca nefret ettim! Tabi herkesin tarafı olabilir, ama şeklini şemalını belirtipte arkadan hançer vuranlar, bedelini ödeyecekler! Ama tarafsız kalanlar, tarafsız kalmış gibi görünüp te ikili oynayanlar kısa vadede kazanmış gibi görünürler ama uzun vadede kaybederler. Tarafını açıklayanlarla bizim bir sorunumuz yoktur!” açıklamalarıyla bazı siyasi kesimlere sert mesajlar gönderdi!

Emniyete Özel Teşekkür!

Eker; “Bize destek olan ve olmayan tüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Seçim bitmiştir geçim derdi başlamıştır. Buradan bir özel teşekkürde Niğde Emniyet Müdürlüğü’ne etmek istiyorum. Sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar aç, susuz güvenliği sağlayarak, hassasiyet göstererek gerginlikleri önleyerek özel bir görev icra etmişlerdir. Bu noktada başta Emniyet Müdürümüze, müdür yardımcılarına ve salonda, dışında görevli olan tüm emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum” diyerek açıklamasını bitirdi.

 

Editör: TE Bilişim