Mehmet Baştürk yazdı

Siyasilerin paylaşımları genelde klişedir. Alışılagelmiş sözler kalıplaşmış ifadeler insana bir bıkkınlık duygusu verir.

Bu yüzden bu paylaşımların çoğundan edebi anlamda bir tat almak mümkün değildir. Fakat geçen gün Bor Belediye Başkanı Serkan Baran'ın bir facebook paylaşımı beni duygulandırdı.

Niğde'de Gönüllü Gençler Piknik Alanlarını Temizledi Niğde'de Gönüllü Gençler Piknik Alanlarını Temizledi

Borluların bildiği üzere Başkanın çocukluğu ve gençliği hep Bor'da geçti. O Bor'dan kopmadı Bor'da Ondan kopmadı. Bor'un kaderini kendi kaderi ile eş tutup gönül bağlarını bu topraklardan hiç koparmadı.

Geçenlerde Bor'un mahallelerini gezerken yolu çocukluğunun geçtiği mahalleye düşen ve burada çocuklarla karşılaşan Başkan onlarla eski çeşmenin yanında fotoğraf çektirip "eski mahallemde çocukluğumla karşılaştım" diye paylaşım yapmış. Yıllardır şiirle uğraşan bir insan olarak bu manzarada eski mahallesindeki çocukları görünce kendi çocukluğu ile karşılaşan duygulu bir kalbin şiiriyetine gördüm.

Fotoğrafı incelediğimizde; Serkan Başkan'ın ve çocukların gözleri masum bir sevginin ışığıyla parlıyordu. Bu resimde siyasi bir hesap ve oy olma kaygısı yoktu. Herşey kendi döngüsü içinde sessiz bir ırmak gibi akıyordu.

Dedim hayat sevinçler çarşısında hüzün pazarlarken keşke hepimiz azda olsa yeniden çocukluğumuzla karşılaşsak. O masum zamanların ayak izlerini takip edip o masallar diyarına tekrar erişsek.

Son tahlilde o fotoğraf karesindeki atalar yadiğarı çeşmeye, umudumuz ve geleceğimiz olan gül yüzlü çocuklarımıza ve Serkan Başkan'a buradan selam ediyorum.

Editör: TE Bilişim