Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi üyeleri bir farkındalık yaratmak için çocuklar üşümesin diyerek ellerine aldıkları örgü ipleriyle 3 ay içerisinde ördükleri Bere, Atkı, Kazak ve yelek gibi 100 parça ürünü Niğde merkezde ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edecekler.

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan; “ Engelliler derneği olarak vatandaşlarımız hep bizlere yardım ediyordu,  bizde bir değişiklik olsun istedik ve Çocuklar üşümesin diyerek engelli üyelerimiz evlerinde ve derneğimizde ördükleri kazak, Bere, Atkı ve yelek gibi el emeği göz nuru örgüleri çocuklarımıza hediye etmek üzere hazırladık ve okulumuzun bir tanesine bağış yapacağız” dedi.

Engellilerin evlerinde el emeği göz nuru vererek ördükleri bere ve atkılar çocuklar üşümesin diye ördüklerini belirten Çalışkan; “Türkiye sakatlar derneği Niğde Şubesi olarak bölgemizde bir farkındalık yaratmak üzere yaklaşık 3 aydır örgü örüp ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştıralım istedik çocuklarımız üşümesin kampanyamız kapsamında birliktelik sağlamak için böyle bir şey yaptık. Önceleri bir kursumuz vardı kursumuz tamamlandıktan sonra engelli arkadaşlarımızın destekleriyle böyle bir şey yapmaya karar verdik. Önce şapka v atkı ile başladık. Sonra bunu genişleterek engellilerimizin destekleriyle şuanda yaklaşık 100 parça ürün çıkarttık. Örürken çok büyük bir keyif aldık. Bugünde biten ürünlerimizi paketleyip ihtiyaç sahibi öğrencilerimize vereceğiz. Arkadaşlarımızın büyük bir gayretleriyle başardık. Bizler engelliler olarak herkese örnek olmak istiyoruz. Herkes engellilerin yardıma ihtiyacı olduğunu bilir ama biz engellilerde yardım yapabilir. Bizler bunu göstermek istedik ve umarım mesajımız yerlerine ulaşır. Bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Niğde Valimiz Yılmaz Şimşek’in eşi Çiğdem Şimşek’e, Niğde Vali Yardımcımızın eşi Sevilay Kılınç hanımefendiye arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. İyi ki böyle bir çalışmayı yapmışız. Son olarak ise engelliler olarak evet yardıma ihtiyacımız var ama bu sefer biz Engelliler olarak engelsiz yardıma muhtaç öğrencilerimize yardım ettik ve iyi ki böyle bir çalışmayı başlatmışız” diye konuştu.

Niğde Vali yardımcısının eşi Sevilay Kılınç; “bir araya gelerek böyle güzel bir şey çıkartmaları gerçekten takdire şayan. Ben bu kadarını beklemiyordum, ama her geldiğimde ördüklerini görüyordum. Gerçekten çok güzel ürünler ortaya çıkartmışlar. Emeklerine ve yürüklerine sağlık diyorum. Gerçekten verilmek istenen mesaj çok yerinde ve çok güzel. Bazı engelleriniz olabilir ama yürek engel tanımaz ve her zaman yardım almak değil yardım etmek asıl amaç bu sizin için” dedi.

20 yıl önce Elma hasadında daldan düşerek omurilik felci geçirerek engelli 65 yaşındaki Fatma Türkaslan, “ çocuklarımız üşümesin, yavrularımız ısınsın. Evimizde boş duruyor ve sıkılıyorduk. Başkanımız böyle bir çalışma başlattı bizlerde evlerimizde boş durmaktansa elimize örgüleri alıp örmeye başladık şimdi ise iyi örmüşüz iyi böyle bir çalışmaya başlamışız.  Sıkılmadık evlerde stres atarak seve seve yaptık çocuklarımız, yavrularımız güle güle giyinsin” diye konuştu.

3 aylıkken yüksek ateş neticesinde geçirdiği havale sonrası tekerlekli sandalyeye bağlı kalan 39 yaşındaki Hülya Koçkesen; “39 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı yaşıyorum. Başkanımız bize bunu önerdi ve bizlerle bir hayır olsun çocuklar üşümesin diye örmeye başladık ve seve seve zevk alarak ördük. Bizler engelliler olarak hep bizlere yardım yapılıyordu, bu seferde biz engelliler olarak bu seferde bizler yardımda bulunalım diyerek bere ve atkı gibi bir çok ürünleri ördük” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim