Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu uygulamasının 1 Aralık tarihinden itibaren başlamasıyla birlikte Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda denetim gerçekleştirdi.

Trafik ekipleri, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda lastik kontrolü yaptı. Kış lastiği takmayan sürücülere kanun maddesi gereği ceza kesen ekipler, sürücüleri kış lastiği takmanın yararları konusunda da bilgilendirdi.

Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, uygulamanın yürürlüğe girdiğini ve denetimlere başladıklarını söyledi. Cebeloğlu, " Ekiplerimiz kontroller şehirlerarası yük taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği var mı yok mu onlara dikkat ediyor. Kış lastiklerinin derinliklerine dikkat ediyor ve bu şartlara uymayan araçlara 2009'a 18 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi gereğince idari para cezası uyguluyor. Lastiklerin dişleri yasal sınır 1.6 milimetre olması gerekiyor bu ölçümü kumpas isimli cihaz sayesinde yapıyor. Bu sınırın altında ise gerekli ceza işlemleri sürücülere uygulanıyor” dedi.
Sürücüler ise kış lastiği zorunluluğundan ziyade can ve mal güvenliği için uygulamanın çok önemli olduğunu söyleyerek "Herkesin bu uygulamaya riayet etmesi gerekiyor. Vatandaş olarak bu uygulamaya uyma zorunluluğumuz var. Zaten ekipler de gerekli uyarıları ve kontrolleri yapıyorlar" şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim