Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu sürücüler tarafından emniyet kemerlerine taktırılan aparatların yasal mevzuata uymadığı ve bu aparatların olası kazalarda can kaybına ve yaralanmalara neden olduğu vurgulandı.

Araç sürücüleri emniyet kemeri konusunda uyarılarda bulunan Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, sürücüler tarafından kemerin takılmaması durumunda sinyal önleyici aparatların taktırılmasının da mevzuatta yer almadığı ve bu aparatın kullanımı durumunda olası kazalarda can kayıplarına ve yaralanmalara neden olduğunun altı çizildi.

Muhtemel kazalar sonucunda ölüm ve yaralanmaların azaltılması amacıyla emniyet kemeri takma oranının artırılmasına yönelik uygulamaların yapıldığını belirten Cebeloğlu; “ Yol kullanıcılarına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık verilmekle birlikte yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerinde yapılan emniyet kemeri denetimlerinde Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 150’nci maddesinde düzenlendiği şekilde sürücü, yardımcı personel ve yolcuların emniyet kemeri kullanıp kullanmadıkları ile sürücü ve yardımcı personel tarafından yolcuların görsel veya sesli olarak emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılmaktadır. Denetimlerde sürücülerin, ön ve arka tarafta oturan yolcuların tamamının emniyet kemeri takıp takmadıkları denetlenecektir” diye konuştu.

Müdür Cebeloğlu, Trafik kazalarında can kaybı ve yaralanmaların önlenmesi, sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanma alışkanlığının en üst seviyeye çıkartılması ve kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla ekiplerimiz tarafından denetimler ve uygulamalar yapılmaktadır” ifadesini kullandı.
Cebeloğlu; ““Karayollarını kullanan araç sürücülerinin, güvenli bir trafik ortamının oluşturulması ve trafik kazalarının önlenmesi için trafik kurallarına uymaları hem kendi, hem de karayolunu kullanan diğer kişilerin can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir. Başta sürücüler olmak üzere karayolunu kullanan tüm yol kullanıcılarının, trafik kurallarına uyma konusunda gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim