Niğde’de yaşayan 54 yaşındaki Selahattin Sarıgül, vatandaşların getirdiği eski yün kazaklardan sökülen iplerle el dokuma tezgahında savan dokuyarak fabrikalara direnmeye çalışıyor. 

Niğde'nin Kale Mahallesi'ndeki 60 metrekarelik iş yerinde 25 yıldır dokumacılık yapan 3 çocuk babası Selahattin Sarıgül, baba mesleğini sürdürerek evinin geçimini sağlamaya çalışırken, bir yandan da fabrikalara direniyor.

Babasından öğrendiği dokumacılık mesleğini sağlığı el verdiği ölçüde sürdürmek istediğini belirten Sarıgül, "Bu meslek bana babadan kalma bir sanattır ama çocuklarım bile yanımda çalışmıyor. Ben büyük fabrikalara karşı direnmeye çalışıyorum. Ömrümün yettiği yere kadar direneceğim. Bu meslek artık son demlerini yaşıyor. Niğde’de benden başka yapan yok. Ömrümüzün ve gücümüzün yettiği yere kadar çalışmaya çalışacağım" dedi.

Müşterilerinin çoğunun köylerden gelen vatandaşlar olduğunu ifade eden Sarıgül, "Köylüler sanatın değerini bildiği için genellikle köylüler geliyor. Daha önce giydikleri kazakların iplerini söküp yumak halinde getiriyorlar biz de burada geri dönüşümünü savan olarak imalat ediyoruz. Günde 2 tane dokuyarak geçimimi sağlamaktayım" diye konuştu.



 
Editör: TE Bilişim