Niğde'de bir balıkçı dükkanının önünde sergilenen dev orkinos, ilgi odağı oldu.

El Hacı Mahmut caddesi üzerinde bulunan Mevsim Halk pazarının önünde dev orkinosu sergileyen balıkçı esnafı, 40 kilogramlık orkinosu İzmir'den getirttiğini söyledi.

Niğde Mevsim Halk Pazarı Balıkçısı Turgay Gürtuna, İzmir açıklarında yakalanan dev Orkinos balığının ilk defa dükkanlarına geldiğini belirterek, balığın 40 kg olduğunu söyledi.

Gürtuna, ayrıca orkinos balığının çok lezzetli olduğunu, gelir gelmez sipariş alarak 20 kilogramının satıldığını söyleyerek; "Bu dev balık o kadar lezzetlidir ki daha önce tatmayanlar için bir öneride bulunabilirim. Orkinos balığını fırında defneyaprağı ile pişirdikleri zaman bu lezzetten vazgeçemeyeceklerdir" dedi.

Orkinos balığının dilim halinde satıldığına dikkat çekerek fiyatı hakkında da bilgi veren Gürtuna bu lezzeti tatmak isteyenlerin 30 TL'si gözden çıkarmaları gerektiğini söyledi. Balık tezgahlarının önünde bulunan dev orkinos balığı Niğdeli vatandaşların dikkati çekti. Özellikle küçük çocukların dikkatini çeken dev balıkla fotoğraf çektirenler dahi oldu
Editör: TE Bilişim