Niğde Belediyesi tarafından derbent kavşağında düzenlemeler devam ediyor.


Niğde Belediyesi bu yaz Derbent Kavşağından başlayarak, Polisevi’ne kadar ve bir çok ara caddeleri de asfaltladı ve şuan kaldırımlar ile refüj düzenlemeleri yapıyor.

Niğde’nin Bor İlçesi yönünden girişi olan ve trafik yoğunluğu en fazla olan Derbent kavşağı da düzenlendi. Dönel Kavşak daha geniş bir hal alırken, kavşak ortasına da kıvrılan ve en üstte birbirleri ile birleşen, üzerinde ay ve yıldız olan  beyaz renkli  dört sütün dikildi. Sütunların en üstün de  de Türk Bayrağı yer aldı.

Kavşakta yer alan bu yapıt görenlerin dikkatini çekerken beğenisini de topluyor. Henüz daha tam olarak tamamlanmayan yapıt üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Bilindiği üzere, aynı kavşak üzerinde Afganistan’dan göç ederek ilimize yerleşen ve Altay Köyünde yaşayan Kazak Türklerinin efsane lideri Cengiz Han’ın torunu Abılay Han,ın heykeli bir önceki dönem Belediye Başkanlığı,  Altay Köylüleri ve Kazakistan Büyükelçiliğinin girişimleri ile Derbent Kavşağına dikilmişti.

Bundan yaklaşık 6 ay kadar önce    Niğde Belediyesi,  Derbent kavşağında ki Abılay Han heykelini kaldırıldı. Hemen ardından aynı yere Niğde’nin simgesi saat kulesinin çok basit şekilde yapılmış bir benzeri konuverdi.

 

Bu basit  Saat kulesinin haberini yapmıştık. Haber başlığımız ise “ Derbent Kavşağında Fark Edilmeyen Değişim” idi (Tıklayın) Saat kulesi de  çok kısa süre durdu ve oda kaldırıldı. Uzun zaman süren çalışmalardan sonra, vatandaşlarımızın beğenisini şimdiden kazanan  yapıt dikildi.

 
Önceki haberimiz için aşağıdaki fotoğrafa Tıklayın






Derbent Kavşağının önceki hali aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.


Editör: TE Bilişim