Niğde’de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününde, Çocuksuz bırakılan babalar, başka çocuklara oyuncak dağıtarak çocuk özlemlerini giderdiler. 

Ömer Halisdemir meydanında stand açarak oyuncak dağıtma etkinliği düzenleyen Çocuksuz Bırakılan Babalar Derneği üyeleri caddeden geçen çocuklara oyuncaklar, yetişkinlere ise Ebeveyne yabancılaşma sendromu ve Aile Medeniyetinin sonu adlı kitaplar hediye ederek çocuksuz bırakılan babaların sorununa dikkat çekti. Babalar ellerindeki pankartlarda "Çocuk haczi insanlık suçudur, Çocuklar Geleceğimizdir " yazılı pankartlarla mağduriyetlerini dile getirdiler.

Düzenlenen etkinlikte açıklamada bulunan Çocuksuz Bırakılan Babalar ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Ali Selman Işık, etkinliğin 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Başkan Işık, “Türkiye genelinde bir kampanya başlattık. Bu kampanya “Oyun Her Çocuğun Hakkıdır” kampanyası. Biz bu kampanyamızı 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününe yetiştirmeye çalıştık. Ülkemizde de çocukların hakları ihmal edilmekte ve görmezden gelinmektedir. Bu sebeple kendi çocuklarımıza yapamadığımız babalığı, çevredeki çocuklara babalık yapmak için planladık. Tüm Türkiye’den gelen oyuncakları burada vatandaşlarımıza ve çocuklara dağıttık. Buradan sonra da Sevgi evlerine giderek orada dağıtım yapacağız. Çocuklarımıza bir şekilde babalık yapmaya çalışıyoruz. Dağıtımız oyuncakların içerisinde kız çocuklarımız için bebekler, çantalar vardı. Erkek çocuklarımızın oyuncaklarının içerisinde ise araba, yapboz, plastik toplar ve sulu boya gibi bu tarz şekildi oyuncaklar vardı. Şuanda etkinliğimize, Kayseri’den, Adana’dan, Ankara’dan ve Niğde’den olmak üzere toplam 25 baba ve aileleri katıldı. Burada dikkat edeceğimiz husus aslında sadece babalar mağdurluğu değil, burada babaannelerimiz var, halalarımız var, ablalarımız var etkinliğe katılan, mağduriyet sadece babalıktan geçmiyor.” dedi.

Cinsel İstismar yasası çarpıtıldı

Meclisten geçen Cinsel İstismar yasası ile ilgili de düşüncelerini söyleyen Başkan Ali Selman Işık, yasanın çarpıtıldığını dile getirdi.
Başkan Işık, yasa tasarısı ilgili şunları söyledi;“ Çıkarılan yasa geleceği göstermemektedir. Geçmişe yönelik uygulanan bir yasadır. Yasayı ve önergeyi incelediğinizde bu olay şuradan çıkmaktadır. Gençler severek kaçmışlar, evlenmişler ve üzerinden uzunca bir zaman geçmiş çocuk sahibi olmuşlar. Çocuklarını hastaneye götürdüklerinde devlet memurları tarafından şikayet edilerek mutlu bir aileyi parçalanmış bir aileye çevirerek babalar hapse atılmıştır. Aslında bu yasa onu kapsamaktadır.”
Editör: TE Bilişim