Uzun süre televizyon izleyen çocuklar tembelleşiyor. Yapılan araştırmalara göre, çocukların 7 yaşına kadar televizyon yada bilgisayar başında harcadıkları zaman 1 yıllık zamana eşit geliyor. Bu süre ise çocukların gelişimi engelliyor.
 
 
Gelişen teknoloji ile birlikte hayatın bir parçası olan televizyon, internet ve bilgisayar oyunları çocuklar için riskler teşkil ediyor. Televizyon ve Bilgisayar’ın doğru kullanılmaması halinde çocuklarda yaratığı zararlarla ilgi yapılan araştırmalara göre en büyük risk, çocukların  tembelleşmesi ve gelişimini engellemesi olarak gösteriliyor. Araştırmalarda, 7 yaşına kadar zamanını televizyon ve bilgisayar başında harcayan çocukların kaybettiği zaman ise tam 1 yıl.

Uzmanlara göre , bilgisayar kullanımının olumsuz etkileri çocukların dokularını yetişkinlere göre 10 kat daha fazla etkiliyor. Evde tablet bilgisayar, dizüstü bilgisayarların ve cep telefonlarının yakınlarda yer almamasına dikkat edilmesi gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Oynadıkları oyun ve izledikleri ile gelişiminde herhangi bir yol kat edemeyen çocukların, beyinlerini robotlaştırarak dışarıdaki hayatı unutabildiklerini belirten uzmanlar, ailelerin  çocuklarını zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunacak evde veya dışarıda farklı oyunlar oynamaya teşvik etmeleri gerektiğini belirtiyorlar.
 
Aileler dikkatli olmalı
 
Çocukların gelişimi için ailelerin çok dikkatli olması gerektiğini  belirten  Pal Oyuncak Ürün Müdürü Murat Üstünbaş bu konuda ailelere görevler düştüğünü söyledi. Üstünbaş ailelere tavsiyelerde bulunarak” Ailelerin bilgisayarın önünden kalkmayan çocukların bu alışkanlıktan vazgeçirilmesi için yardımcı olmaları gerekiyor. TV ya da bilgisayar başından kaldırmak için onlara oyuncak alarak, dikkatlerini çekebilirsiniz. Alacağınız akıl oyunları temalı oyuncaklar, çocuklarınızın eğlenerek zekâlarının gelişmesine katkıda bulunacaktır. Bu yöntem ile düşünen, çabalayan ve üreterek geliştiren çocuklarınızın, gelecekteki hayatını kolaylaştırabilirsiniz” şeklinde konuştu.
 
Öneriyoruz

Bu hassas konuya dikkat çeken Pal Oyuncak, çocukların  görsel algı yeteneğini geliştirmek için “Tangramino, Blucbodies, Shappy” gibi akıl oyunları ile çocukların yeteneklerini geliştirebilecek ürünler sunuyor.. Eğer Çocuğunuz matematikte sorun yaşıyorsa “Meta-Forms, Q-Bitz” gibi oyunlardan faydalanabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra PAL Oyuncak Akıl Oyunları serisinde bulunan oyuncaklar çocukların; problem çözme, düşünme becerileri ve farkındalık yeteneklerini geliştiriyor. 


Editör: TE Bilişim