Niğde Merkez Selçuk Mahallesinde ibadete açılan Kendirli Camii mahallenin ihtiyacını karşılıyor. Camide yenilen iftar yemeği sonrasında öğrenciler hocaları ile bir araya gelerek abdest alıp akşam namazını da eda etti.

 

Niğde’nin en büyük mahallelerinden biri olan Selçuk mahallesinde büyük bir ihtiyacı karşılayan camii açılan yaz kuran kursu ile de mahallenin çocuklarına hizmet veriyor.

 

Yaz Kuran Kursu kapsamında öğrenime gelen 120 kadar öğrenci bir hayır sahibi tarafından iftara davet edildi. Hayır sahibi, camii görevlileri ile görüşerek iftarı camii avlusunda verdi.

 

Organizasyonu hazırlayan Camii İmam Hatibi Kazım Yalçın; ”Geçen seneden bu yana bir abimiz sağ olsun sponsor oluyor. Yaz Kuran Kursunda okuyan çocuklar için bir iftar düzenliyor. Bu sene de aynı şekilde iftar düzenledi. Yaklaşık 100 kişilik bir iftarımız oldu. Allah razı olsun. Bu yönde de örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

“Diğer ağabeylerimizden de diğer camiler için yaz kuran kursunda okuyan talebeler için böyle organizasyonlar güzel oluyor” diyen Yalçın; “Hem teşvik anlamında, hem de eğlence anlamında güzel örnek oluyorlar. Ramazanın ve Orucunda gaye ve ehemmiyetini anlatabilmek gayesiyle çok güzel bir örnek teşkil ediyor” diye konuştu.

 

Camii İmam Hatibi Kazım Yalçın; “Diğer ağabeylerimizden de bu teşviki bekliyoruz. Bu tür duygu ve düşüncelerde de bulunmalarını istiyoruz yani” şeklinde konuşarak tüm hayır sahiplerine kapılarını açtı.

 

Yapılan iftarda talebeleri ile bir arada orucunu açan Kendirli Camii Müezzini kayyımı İsmail Avcı ise; ”Kazım hocamız bize böyle bir teklifte bulundu. Çocuklarımız, kendi adımız ve mahallemiz adına güzel bir şey olur. Allah razı olsun, kardeşimiz sponsorluğunu yaptı, getirdi. Çocuklardan ziyade aileler bile çok memnun oldu” dedi.

 

Kayyım İsmail Avcı; “Camiye alışma, camiyle kaynaşma bakımından zaten Kuran’a geçen talebeler genelde cüz okuyan çocuklar geldi” dedi. Camiye teşvike de değinen Avcı; ”Allah razı olsun. Burada cüz okuyan çocuklara, Kuran’a geçen çocuklara hediyelerini veriyoruz” dedi.

 

“Bu sebeple de başka camilerde öğrenci eksilse de bizim camimizde her geçen gün sayı artıyor” diyen Kayyım İsmail Avcı; “Şu anda 120-125 tane öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizi kademe kademe okutuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim