Çocuk yaşta evlilikler Niğde'de çok yaygın, bu durumu, sitemizde yıllardır onlarca kere getirmiştik. Çocuk yaşta evliliğin hukuki, sağlık ve sosyal boyutlarını da gündeme getirip bu konuda önlemler alınmasını ilgili kurumlardan istemiştik,uyarmıştık. 

Bugün gelinen noktada, çocuk yaşta gelin olan bir çok kız çocuğu intihar etti, bir çoğu boşandı ve bir kısmı ise evliliklerini devam ettirdi Ancak  hukuki açıdan sorun çıktı ve erkeklerin bir kısmı ceza alarak hapse girdi. 

Borhaber.net  olarak küçük yaşta evlilikler konusunda Niğde'nin kurumları, kuruluşlarını uyarmıştık, hatta yapılması gerekenleri bile iletmiştik.    Onca uyarımıza rağmen, önlem alınmadı. 

Şimdi ise ülke gündeminde de yer alan bu duruma geçici olarak çözüm aranıyor. Oysa çocuk yaşta evlenmelerin önüne geçilseydi şimdiki bu sorun ülkenin önüne çıkmayacaktı. 

KONU İLE İLGİLİ BAZI HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

Niğde'de Çocuk Gelin Azalıyor mu... Yoksa...
Niğde'de Çocuk Gelin İntihar Etti... 

Çocuk gelinler Vali Kılıç’ın gündeminde
Doğan Şafak Çocuk Gelinleri Bakan'a sordu
Niğde'nin Çocuk Gelinleri Ulusal Medya Gündeminde

Bor’da Çocuk Gelinler konuşuldu
Çocuk gelin olmanın hukuki boyutu
Çocuk gelinleri sağlık açısından değerlendirdik
Dündarlı meydanında Çocuk Gelinler Toplantısı
Niğde'de Çocuk Gelinler Dosyasını Açıyoruz
Niğde'de Çocuk Gelin Kepazeliği !
15 Yaşındaki Kız İntihar Etti...
Erken Yaşta Evlilikleri Önleme Projesi
Çiflik'te erken yaşta evlilikleri önleme projesi
Adını Kader koymuşlar
Niğde'de evlilik yaşı 12'ye düşüyor
Öğrenciler " Çocuk Geline Sessiz Kalma" diyor
Çocuk Bayramında Niğde'de Utandıran Tablo
Çocuk Gelinler yerine liseli olsunlar



Niğde'den onlarca mağdur var.... Eşleri cezaevinde olan çocuk gelinler tahliye istiyor. 

Niğde’de reşit olmadan kaçarak ya da ailelerinin izniyle evlenip, küçük yaşta anne olan Niğdeli kadınlar, yasa gereği haklarında dava açılan eşlerinin cezaevlerine girmesiyle, zor günler geçiriyor. Çocuk gelinler çocuklarıyla birlikte TBMM’ye gönderilen yasa tasarısının bir an önce yasaya koyulmasının ve eşlerinin ceza evlerinden çıkmalarını bekliyor. 

Niğde’nin Dündarlı kasabasında 23 yaşındaki Dilek Ağrılı ve Bozköy kasabasından 21 yaşındaki Ceylan Gültekin ve Nazlı Sağlam küçük yaşta evlendikten sonra eşleri hapse girdi. Eşleri hapse giren kadınlar çocuklarıyla baba ocağına geri dönerek veya yalnız yaşayarak eşlerinin hapisten çıkmasını hasretle bekliyor. Niğdeli çocuk gelinlerin çocuklarıyla birlikte tek dilekleri ise, TBMM’ye sunulan yasa tasarısının yürürlüğe girmesi ve eşlerine kavuşmak.

23 yaşındaki 2 çocuk annesi Dilek Ağrılı, 15 yaşında evlenmesinin ardından 8 yıl sonra erken evliliğin önüne geçmek amacıyla çıkartılan yasayla eşinin 11 yıl hapse mahkum edildi. Ağrılı, "Eşimle birbirimizi severek evlendik. Eşim 1 buçuk yıldır cezaevinde yatıyor ama şuan Pozantı cezaevine naklettiler ve uzak olduğu için görüşe gidemiyorum. Çocuklarım okulda veli toplantısında babalarının gelmesini istiyorlar ben psikoloji tedavi görüyorum Allah rızası için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan Başbakan Binali Yıldırım’dan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yalvarıyorum bu yasayı geri çekmesinler" dedi. 

Eşi Kayseri’de cezaevinde yattığını ve karaciğer nakli olması gerektiğini söyleyen Ceylan Gültekin ise, ‘"1 yaşında çocuğum var bu çocuğumu eşim hiç görmedim. MHP’li CHP’li milletvekillerine sesleniyorum ne olursunuz bir seferliğine çıksın bu yasa. Tecavüzcülere ben de karşıyım 3 tane kız çocuğum var" diye konuştu.

14 yaşında evlenen ve 7 yıllık evli olan Nazlı Sağlam da cezaevine gittiğinde çocuklarının camın arkasında babalarını görünce ağladıklarını söyleyerek, "çocuklarımın ve beni psikolojim bozuldu lütfen bu affı çıkarın. Eşimi seviyorum çok mutluyduk ve şimdi bitmiş durumdayız. Annem babam yok eşim de cezaevinde, çok kötü zamanlar geçiriyoruz" şeklinde konuştu.





 
Editör: TE Bilişim