Eşiniz, gecenin bir yarısında yataktan doğrularak erkek sesi çıkartıp size saldırsa ne yaparsınız?

Ülkemizde halk arasında “cin çarpması”, “içine cin girmiş”, “cinlenmiş” şeklinde bilinen durumlar oldukça yaygın. Kim ne derse desin yüzyıllardır cinci hocalar bu alanda halkın itibar ettiği çözüm noktası…

Kişinin normal zamanlardaki durumundan farklı olarak durumunda alışılmışın dışında değişimler olması; kendi sesinden farklı bir sesle konuşması, yüz ifadesinin değişmesi, normalde olmayacak davranışlar sergilemesi, saldırgan, küfürlü bir tavra girmesi şekilnde ortaya çıkan ve etraftaki herkese korku salan bu rahatsızlık halk arasında kişinin “içine cin girmesi” şeklinde yorumlanıyor.

Elbetteki oldukça narin, normal hayatında nezih ve zarif olan bir hanımefendinin bir gece aniden kalın bir erkek sesiyle konuşup, kocasını dövmesi ya da sokağa çıkıp üstünü başını yırtmasını gören halk korkuyla dehşete kapılırken, bu durumu ancak cinlerin insanları kontrol etmesi şeklinde anlamlandırıyor. Çoğu zaman ruh sağlığı uzmanlarından çok cinci hocalara müracaat edebiliyorlar.

CİN ZANNETTİĞİNİZ ŞEY ASLINDA…

Hipnoz ve Bilinçaltı Değişim Uzmanı Mehmet Başkak, aslında cin zannettiğimiz şeyin cin olmadığını söylüyor. Peki cin değilse nedir?

Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak’ın hemen herkesin merak ettiği bu ruh halleriyle ilgili değerlendirmesi şöyle:

“Ülkemizde inançlarımız gereği cinlerin varlığına inanıldığından bizim halkımız sorunu “cin çarpması”, “içine cin girmiş” şeklinde adlandırıp çözümü cinci hocanın “cin çıkartmasında” ararken, batıda; Hristiyanlık’ta “içine şeytan girmiş” şeklinde düşünüyor ve çözümü de papazların “şeytan çıkartma” ayinlerinde arıyorlar.

Oysa modern psikoloji “Çoklu Kişilik Bozukluğu”şeklinde adlandırdığı bu rahatsızlığı tanımlamış ve anlamlandırmıştır. Bütün dünyada hipnozu bilen ruh sağlığı uzmanları tarafından bu rahasızlık hipnotik trans altında sağaltılmakta ve iyileştirilebilmektedir.

KORKUNÇ GÜLÜŞLER, KÜFÜRLER, TEHDİTER…

Halkımızın cin zannettiği bir başka kişi ise aslında hastanın bilinçaltı düzeyde zaman içerinde yarattığı birbirinden farklı karakterler arasındaki geçişlerdir. Erken yaştaki travmalar, çocukluk dönemine ait uzun süreli cinsel istismar ya da başka sebeplerden dolayı bilinçaltı düzeyde kişilik bölünmesi olur ve alter denilen alt kişilikler oluşur. Bu alt kişilikler birbirinden farklı, erkek, kadın, çocuk, öfkeli, saldırgan vb değişik yapılarda olabilir. Kişi tetikleyen bir unsur olduğunda otomotik olarak  bilinçaltındaki oluşmuş olan o alt kişilik otomatik devreye girer ve davranışlara yön verir. Kişi aslında bu turumda bir trans durumundadır. Hipnotik trans durumunda aslıl kişiliğin özellikleri değil, bilinçaltından devreye giren alt kişiliğin özellikleri görünür. Kişinin normal halinden tamamen zıt karakterde olabilecek bu alter devredeyken etraftaki insanlar için ürkütücü olabilecek çılgınca gülmeler,  küfürler, tehditer, normal dışı infial uyandırabilecek davranışlar çokça görülür. Bir süre sonra otomatik transtan çıkan kişi normal haline döner, oldukça yorgundur ve genellikle olan biteni hatırlamaz. Halkımızın cin zannettiği aslında kişinin bilinçaltında oluşan alt kişiliklerdir ve bu tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır.

CİN ÇARPMIYOR, HİPNOZA GİRİYOR

Burada anlaşılması gereken şey, cinlerin varlığını inkar değildir elbette; cinlerin insan bedenine girip kişileri yönetme, idareyi tamamen ele alma durumu  değil, kişinin tedavisi olan bir hastalığa düçar olmasıdır.

Bu olağandışı durum;  kişinin elinde olmadan, tetikleyici bir unsurla otomatik bir biçimde  kişinin farkında olmadan kendi kendine hipnoza girmesiyle ortaya çıkar. Bütün dünyada  genellikle bu rahatsızlığın tedavisi hipnoterapi ile yapılmakta ve bu konuya yönelen uzmanlar genellikle hipnoz öğrenmektedir. Hipnozla çözülebilmesi oldukça olağan bir durumdur, çünkü rahatsız olan kişi otomatik bir hipnoz durumunda bu karakter ve kişilik değişimini yaşar.”

NASIL DÜZELİR?

Hipnoz Uzmanı Başkak, bu durumdan muzdarip olan kişilerin bu halden çıkış yolu hakkında şu bilgileri verdiyor:

“Ehil olan uzman, kişiyi hipnoza alır ve normalde otomatik olarak ortaya çıkan alt kişilikleri kontrollü bir şekilde ortaya çıkartır. Kullandığı özel hipnoterapi  teknikleriyle de  kişinin bilinçaltı düzeyde müstakilleşmiş alt kişilikleri  sağaltır, bünyeye dahil eder ve kişinin iyileşmesini de bu yolla sağlamış olur.

Tamamen bilgisizlikten kaynaklanan sebeplerle “cinlerin insanın bedenini ve beynini kontrol ettiği” şeklinde halk arasında yaygın olan bu durum, konuya spesifik olarak eğilen ve hipnozu bilen uzmanlar tarafından sağaltılmakta ve insanların iyileşmesi sağlanabilmektedir. Yapılması gereken, “cin çarpması” ile açıklanan bu durumlar için hipnozu bilen, bu konuya özellikle yoğunlaşmış bir ruh sağlığı uzmanına müracaat etmektir.”

 

Editör: TE Bilişim