Çimsa Niğde fabrikasında sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde engelliler ve görme engelliler için 2 kampanya birden gerçekleştiriyor. 27 Mayıs Pazar günü Niğde İl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve il protokolün katıldığı etkinlikte Altı Nokta Körler Derneği'ne 3 özel bilgisayar hibe edildi. Ayrıca Çimsa Niğde fabrikası çalışan ve eşlerine yönelik gerçekleştirilen Ebruli ve Makrame kursu sonucu yaratılan eserlerin satışından elde edilen gelirle engellilere 4 akülü tekerlekli sandalye hibe edildi.

 

28 Mayıs 2012, Niğde... Türk çimento sanayinin öncü kuruluşlarından Çimsa, Öğrenen Organizasyon ekipleri aracılığıyla çalışanları ve ailelerine yönelik uyguladığı gelişim projeleri kapsamında üretilen eserlerden elde edilen gelirle Niğde'de engelliler için 2 kampanya birden düzenledi.

 

27 Mayıs pazar günü, İl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe il protokol, Çimsa tedarikçileri, çalışanları ve Niğde’liler büyük ilgi gösterdi. Etkinlik kapsamında Altı Nokta Körler Derneği üyelerinin sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, ihtiyaçları doğrultusunda kurs vermek ve öğrencilerin derslerinde kullanılmak üzere 3 adet bilgisayar bağışı yapıldı.

 

Ayrıca, Fen Lisesi Tiyatro Kulubü’nün Üstün Dökmen’e ait Otoyolda Piknik tiyatro oyununu sahnelediği etkinliğe; Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Ecemiş, Niğde Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Doç Dr. Ethem Akyol, Kapalı Cezaevi Müdürü Hüseyin Akkuş ve eşi, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan ve Çimsa iş ortakları katıldı.

 

Aynı gün İl Kültür Merkezi'nde Çimsa Niğde Fabrikası çalışanları ve ailelerinin eserlerinden oluşan Ebru ve Makrame Sergisi de açıldı. Bu sergide, Çimsa çalışan ve eşlerinin kişisel gelişimleri için fabrika sahasında kurulan Gelişim Atölyesinde üretilen Ebru ve Makrameler sergilendi.

Bu eserlerin satışından elde edilen gelir ile satın alınan akülü tekerlekli sandalyeler, 28 Mayıs da Türkiye Sakatlar Derneği Niğde şubesi ile ortaklaşa tespit edilen 4 ihtiyaç sahibine özel bir törenle teslim edildi.

 

 

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde şubesi binasında gerçekleşen törene Vali yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ,  İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun Turan ve Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan, Niğde fabrika takım yıldızı ekibi üyeleri ve Çimsa Niğde Fabrika Müdürü Levent Öncel katıldı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim