2018 yılı ilk yarısı çevre faaliyetlerini değerlendiren Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Çevre Kanunu kapsamında 135 denetim yapıldığını ve 741 Bin 74 TL idari yaptırım kararı uygulandığını söyledi.

İl Müdürü Gençtürk, 2018 yılında Haziran Ayı sonuna kadar Çevre Kanunu kapsamında 135 denetim gerçekleştirildiği, ihlal tespit edilen hususlarla ilgili olarak kişi ve kuruluşlara da toplam 741 bin 74 TL idari yaptırım kararı uyguladığını bildirdi.

 Niğde’de 56 firmaya kömür satış izin belgesi verildiğini belirten İl Müdürü Gençtürk “Buna bağlı olarak 162 iş yerine katı yakıt satıcısı izni verilerek kayıt altına alınmıştır.”  

Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk 2018 yılı ilk yarısındaki faaliyetlerini değerlendirirken şunları söyledi: “ Yılın ilk yarısında Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında Niğde’de 6 Müdürlüğümüzce 1 adet proje için Bakanlığımızca geçici faaliyet belgesi verildiğini belirten Gençtürk, 14 adet projeye müdürlüğümüzce çevre izin belgesi verilmiştir” dedi. 

 Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk; “Yılın ilk yarısında ÇED Yönetmeliği kapsamında ilimizde 55 adet ÇED muafiyet kararı verilmiştir. Yönetmelik kapsamında 14 adet ÇED gerekli değildir kararı verilmiştir. Ayrıca 4 adet proje yönetmeliğin Ek-1 kapsamında olduğu için Bakanlığımızca ÇED olumlu kararı verilmiştir.” diye konuştu. 

 Gençtürk ; “Belediye başkanlıklarına ve il özel idaresine 2009 yılından bugüne kadar 14 milyon 857 bin 346 TL şartlı nakdi yardım yapılmıştır. Çevre kirliliğinin giderilmesi amacıyla yapılan yardımlarla çöp konteynırı, sıkıştırmalı çöp kamyonu, vidanjör, yol süpürme aracı alınmıştır. Bunlarla birlikte yardımlar çeşitli alt yapı çalışmalarında da kullanılmıştır.  

Gençtürk ; “İlimizde hava kirliliği ölçüm istasyonu Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından hibe edilmiş ve Bakanlığımız tarafından 2006 yılı Şubat ayında kurulmuş olup Meteoroloji Müdürlüğü bahçesinde hizmet vermektedir. İstasyonumuzda Partikül Madde (toz PM10) ile kükürt dioksit (SO2) ölçümleri yapılmaktadır.www.havaizleme.gov.tr web sitesinden anlık takip yapılabilmektedir. İl Müdürlüğümüzün 5 Haziran 2017 Dünya Çevre Günü münasebetiyle Müdürlüğümüz bünyesinde Çevre Eğitim Merkezi (ÇEM) açılışı gerçekleştirilmiştir.  ÇEM’ de yılın ilk yarısında  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Kreşlere bağlı anaokullarından gelen okul öncesi çağındaki 1700 çocuğumuza eğitim verilerek çevre bilinci farkındalığı sağlanmıştır.  ​
 
 
Editör: TE Bilişim