Niğde'de Bolkar Dağlarının 2 bin 320 rakımındaki Meydan Yaylasında "sıfır atık" temalı Dünya çevre günü etkinliği gerçekleştirildi. Niğde Valiliği koordinesinde Ulukışla ilçesinde 2 bin 320 rakımlı Meydan Yaylasındaki etkinlikte Doğa Anıtı'nın açılışı yapıldı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Doğaseverleri Dünyanın tek ötmeyen kurbağa türü olan Toros Kurbağası'nın (Rana Holtzi) yaşadığı Karagöl’ü görmeye davet etti. 

Dünya Çevre Günü nedeniyle  Ulukışla İlçesine bağlı  Maden Köyü Meydan Yaylasına Sıfır Atık Temalı  Doğa Anıtı Açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Dünyanın tek ötmeyen kurbağa türü olan Toros Kurbağası'nın (Rana Holtzi) yaşadığı Karagöl’e doğa yürüyüşü yapıldı.

Doğa Anıtı Açılışına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kurum amirleri, vatandaşlar ve çevreciler katıldı.

Törende konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Doğa Anıtı dikildiğini söyledi. Yöreyi tanıtmayı da amaçladıklarını vurgulayan Şimşek, "Bolkar Dağları Meydan Yaylası, Niğde'nin en gözde yerlerinden biri. Buranın tanıtımını yapmak, çevre bilincini yerleştirmek için buradayız. Herkesin bu yöreyi görmesini istiyorum. Doğayı korumak, çevreyi kirletmemek şartıyla." İfadelerini kullandı.
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek,: “Herkesi buralara gelmeye bu güzellikleri görmeye davet ediyorum. Geldikleri zaman lütfen doğayı kirletmesinler doğayı kirletmeden bu güzellikleri görsünler” dedi.

Vali Şimşek: “Marka kent Niğde projesinin sonunda Niğde’nin tanıtım yüzü olarak Demirkazık Aladağları tespit ettik. Şuanda da Aladağların bir parçası olan bolkar dağlarındayız.  Meydan yaylasından yürüyerek Karagöle geldik. Bu gölün özelliği ise bir edremik kurbağa türü olan ötmeyen kurbağanın yaşam alanı.  Dünyada tek ötmeyen kurbağa türü olan Rana Hotzi bu gölde yaşıyor. Bunun yanında bu bölgenin bir çok güzelliği ve zenginliği var bir çok endemik bitkiye ev sahipliği yapıyor.  Amacımız bu güzellikleri insanlarımıza tanıtmak hemde doğayı koruma çevreyi kirletme me ve sıfır atık konusunda bir farkındalık yaratmak. İnsanlarımızı bilgilendirmek bilinçlendirmek.  Bu bilinçle yetişen bir nesil yetiştirmek bu amaçla buradayız.  Bu etkinliklerimiz bu amaçla hizmet eder. Herkesi buralara gelmeye bu güzellikleri görmeye davet ediyorum ama geldikleri zaman lütfen doğayı kirletmesinler doğayı kirletmeden bu güzellikleri görsünler.” dedi

Şimşek ve eşi Çiğdem Şimşek, anıta el izleri batı. Etkinlikler, 2 bin 592 rakımlı Karagöl ve 2 bin 678 rakımlı Çinilgöl'de devam etti.


 
 
Editör: TE Bilişim