Niğde'de 1.5 yıl önce havuza düşerek görme, duyma ve yürüme fonksiyonlarını kaybeden 3 yaşındaki Hatice'nin babası Ramazan Bayhan, kızının hastalandığını kalp atışlarına göre anlayabildiklerini, bunun için de hastabaşı monitörüne ve oksijen tüpüne ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Eğer kalp atışlarının düştüğünü anlayamazsak kızım gözümüzün önünde ölüp gidebilir" dedi.


Aşağı Kayabaşı Mahallesi Özbelde Sokak'ta ikamet eden Ramazan- Dilek Bayhan çiftinin 2 çocuğundan biri olan Hatice 1.5 yıldır tedavi gördüğü hastaneden 2 hafta önce taburcu edildi. Bir çimento fabrikasında asgari ücretle çalışan 28 yaşındaki baba Ramazan Bayhan, Hatice'nin 1.5 yıl önce parkta oynarken havuza düştüğünü, kalbi duran kızının hastanede 40 dakika süren müdahale sonunda tekrar hayata döndüğünü fakat yürüme, konuşma ve duyma fonksiyonlarını kaybettiğini söyledi.


Hatice'ye evde bakmaya çalıştıklarını belirten Bayhan, "Kızımın hastalandığını sadece kalp atışlarına göre anlıyoruz ve Hatice'yi hastaneden çıkarırken doktorlar hastabaşı monitörü ile oksijen tüpü almamız gerektiğini söyledi. Fakat fiyatı 4 ile 10 bin TL arasında değişen bu monitör özel bir cihaz olduğu için sigorta karşılamıyor ve benim de bu cihazı alacak maddi gücüm yok. Devlet büyüklerinden ve hayır severlerden yardım bekliyoruz" dedi.


Hastabaşı monitörünün kalp atışlarının değerlerini gösterdiğini ifade eden Bayhan, "Kalp atışları belli bir değerin altına düştüğü zaman hemen müdahale edilmesi gerekiyor ve cihaz olmadığından dolayı da bunu anlayamıyoruz. Ancak kızım nefes almakta zorlandığında anlıyor ve hemen hastaneye götürüyoruz. Hastanede de hemen yoğun bakıma alıyolarlar. Burada kızımı cihaza bağlayıp oksijen vererek ilaçlarla da kalp atışı değerlerini normale getiriyorlar. Evde hastabaşı monitörü ile oksijen tüpü olursa kızımın kalp atışlarını düzenli olarak takip eder, değerler normalin altına düştüğü zaman da hemen ilaçlarını ve oksijeni veririz. Eğer kalp atışlarının düştüğünü anlayamazsak kızım gözümüzün önünde ölüp gidebilir. Onun için bu cihaza çok acil ihtiyacımız var. hayırseverlerin ve devlet büyüklerimizin yardımlarını bekliyorum" diye konuştu.



27 yaşındaki anne Dilek Bayhan ise diğer kızı 4 yaşındaki Ravzanur'un da epilepsi hastası olduğunu belirterek, "Bir kızım epilepsi hastası, diğer kızım havuza düştü yüzde yüz özürlü. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamıyoruz. Hatice'yi midesine takılı hortumdan verdiğimiz mama ile besliyorum. Günde 25 tane ilaç alıyor. Gözleri görmüyor. Duymuyor, konuşamıyor, yürüyemiyor. Bu cihaza çok ihtiyacımız var. Büyüklerimizden yardım talep ediyoruz" dedi.








Kaynak:nigdemiz.com

Editör: TE Bilişim