1990’lı yılların başlarında başlayan Bosna Srebrenitsa soykırımının 17. yılında vahşeti Niğdeli vatandaşlar ilginç bir yöntemle protesto etti.

 

Bosna Hersek'te 1995 yılında tüm dünyanın gözleri önünde 8 bin 372 Bosnalı’nın ölümüyle sonuçlanan Srebrenitsa katliamında yaşamını yitirenleri anmak ve katliamı protesto etmek için Niğde’de yaşayan yazarlardan ilginç bir protesto geldi.

 

Katliamın yıldönümünde geçtiğimiz günlerde açılan “8372 Srebrenitsa Ayakkabı Anıtı”ndan ilham alan Niğdeli yazarlar, “Bosna için bir ayakkabı da sen fırlat!” protestosu başlattı. Ayakkabıları ile fotoğraf çektiren Defterk.com sitesi yazarları, bu fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde yayımladı.

 

Vatandaşlar da katıldı

Sosyal paylaşım sitelerinde ilgi gören bu protestoya Niğde’de yaşayan vatandaşlar da katıldı. Bosna’nın acısını yakından paylaşan Niğdeli vatandaşlar, protesto eylemine ellerinde ayakkabılarıyla destek verdi. Protesto fotoğraflarını siyah-beyaz olarak paylaşan yazarlar bir nebze de olsa Bosna’daki katliama dikkat çekmek istediklerini söylediler.

Daha Fazla Fotoğraf ve Facebook Sayfası için...

 





Editör: TE Bilişim