Bor ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı organizesiyle Kutsal topraklara umre ziyaretine gidenler dualarla kutsal topraklara uğurlandı.



Bor İlçe Müftülüğü tarafından 18 Şubat 2012 Cumartesi günü Bor Sokullu Mehmet Paşa camiinde Hacı adaylarıyla birlikte kılınan yatsı namazı ardından yapılan dua ve niyazlarda bulunuldu. Bor Eski Hükümet Meydanında yapılan uğurlama töreninde duygulu anlar yaşandı. Uğurlamaya gelenlerle dolup taşan meydan da hava sıcaklığının aşırı soğuk olmasına rağmen adeta aşırı kalabalık oluştu, ana baba günü yaşandı Umre yolcuları yakınları tarafından uğurlanırken gözü yaşlı insanların birbirlerine “Allah kavuştursun “temennilerinde bulunmaları dikkat çekerken çok sayıda umre yolcusu yakının ise gözyaşlarına boğuldukları görüldü.

 Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kutsal topraklara Bor ilçesinden gidecek 130 kişi, yakınlarıyla vedalaştı.Umre yolcuları okunan Kur’an-ı Kerim ve dualar eşliğinde otobüslere bindirilerek yolcu edildiler. Umre yolcularından bol bol tövbe ve dua etmeleri istendi.

 

Müftü Kesti, uğurlama töreninde konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; her dönem çok sayıda vatandaşımızın Umre ziyaretinde bulunduğunu, 2012 Yılı bu ilk kafilede 130 kişinin Umre’ye Bor’dan 3 Otobüsle uğurlandığını, toplam 300 kişilik kafile 7 Otobüsle Niğde’den kutsal topraklara ayrı merkezlerden hareket ediyorlar. Yüce Peygamberimizin meftun bulunduğu kutsal topraklara yolculukları hayırlara vesile olsun. Bizlerden onlara selam, saygı ve muhabbetlerimizi iletiniz. Bu kutsal yolculuğunuzda dualarımız sizinledir. Selametle gidiniz ve dönünüz. Yolları açık olsun. Dedi.


Editör: TE Bilişim