Bor'da  Zaman Gazetesi Bor Temsilciliği  ve Umut Derneği kurban bayramında ailelerini geride bırakıp Dünyanın dört bir tarafına giden gönül erlerini için "Kurban Gönüllülerine Tebrik ve Teşekkür Gecesi" düzenledi.Düzenlenen programa Reha Yeprem Sunucu olarak katıldı.Bor ekibi olarak Şırnak,Yemen,Kenya'ya kurban bayramında giden gönül erleri,gönülleri fethetti. Program'a Belediye Başkanı Sıtkı Erat ,Bor Garnizon  komutanı Albay Fatih Dağlı  , Huzurevi Müdürü Selahattin Yücel ve birçok vatandaş katıldı.



Evinden çok uzaklarda bir bayram geçiren gönül erlerinin fotoğraf ve videolarla başlayan program duygulu anlara sahne oldu.Program'a  sunucu olarak katılan Reha Yeprem, anlatım ve şiirleriyle programa renk kattı.


Kurban Gönüllülerine Tebrik ve Teşekkür Gecesinde konuşan Umut Derneği Başkanı  Azmi Şağban " Derneğimizin gönüllü erleri Kimse Yok Mu ortaklığıyla sizlerin derneğimize bağışlamış olduğu kurban etlerini Şırnak, Kenya ,Yemen ve Bor'da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.Yurt dışı ve yurt içinde  kurban bayramını aileleriyle değil ihtiyaç sahibi ailelerle  geçiren onlara yardım eli uzatan bu fedakar gönül dostlarıma yani   kurban gönüllülerine derneğimiz  ve şahsım adına teşekkür ediyorum. "dedi. 


Programda yapılan sunumların ardından  Şırnak ,Kenya 'ya giden gönül erlerive Bor'da ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtım yapanlar tek tek sahneye davet edilerek plaketleri Kongodan gelen 2 siyahi öğrencinin  elinden  takdim edildi.


Plaketlerini alan  yurt dışına giden gönül erleri  duygularını salondakilerle paylaştı. Bizim ülkemizde en fakir olan belkide Kenyadaki en zengin kişidir. Bizler oralara  Osmanlı torunları olarak gittik ve yardım eli uzattık.O insanların Bizlere çok ihtiyaçı olduğunu gördük.Sizlerin derneğimize bağışladığı kurbanlar gerçekten yerini buldu. Gelecek yıl daha fazla kurban ve hediyelerle gidilmesi gerekiyor.Umut derneğine Bağışladığınız kurbanlardan dolayı ilçemizin fedakar insanlarına teşekkür ediyoruz ."dediler.



Editör: TE Bilişim