Gönül Elçileri Projesinini tanıtımı Bor İlçesinde de yapıldı. 


T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Kaymakam  Muammer Balcı'nın eşi Doç Dr. Hülya Akın Balcı'nın  himayesinde Bor Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Kurum Müdür eşleri ve Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve eşlerinin katılımları ile toplantı yapıldı.


Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Selahattin Yücel, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü şube müdürleri salonda bulunan misafirlere bilgiler verdi.  Toplantıda  " Gönül Elçileri projesinin amacı "Gönüllülük ve Gönül Elçiliği" konularının tanımlamak gönüllülüğün toplum kalkınması açısından önemine değinmek ve "Gönül Elçisi" olmak isteyenler için iletişim kanalı oluşturmakta olduğu.  Gönüllülük; bir bireyin maddi karşılık beklemeden yada başka bir çıkar beklentisi içinde olmadan, ailesi yada yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak yada genel olarak toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak, yalnızca içinden gelerek ve doğru olduğuna inanarak, bir toplumsal gelişime destek olmasıdır" şeklinde belirtildi. 

KİMLER GÖNÜL ELÇİSİ OLABİLİR?

İhtiyaç sahibi insanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkes Gönül Elçisi olabilir.

Örneğin; Emekliler; özellikle sağlık sosyal hizmet ve eğitim sektöründe hizmet vermiş olan; Öğretmen, Doktor, Hemşire, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Psikoloj vb. Yarı zamanlı çalışan yetişkinler, Ev Hanımları, Gençler; Yaşama ve insana dair bilgi edinmek isteyenler, Sosyal hizmetler alanında bir meslek seçmek için bilgi edinmek isteyenler, Gönüllülük ruhuna sahip olmak isteyenler, Toplum tarafından tanınan kişiler, Bilim insanı, oyuncu, sanatçı, yazar gibi. 

Bilgilendirme toplantısı sonunda sorulara cevaplar da verildi. 





















Editör: TE Bilişim