Bor İlçesinde Camiler ve Din Görevlileri haftası kutlamaları kapsamında Niğde Müftüsü Hasan Çınar tarafından bir konferans verildi.


 Haber : Selim GÖKEL

Bor İlçesinde Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan çeşitli etkinliklerin yanında Cumartesi günü 14:30’da Bor Halil Nuri Bey Kültür Merkezinde İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından “Camiler ve Din Görevlilerin Toplumdaki Fonsiyonları” konulu bir konferans düzenlendi.

 

Konferansa, Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Keski, Mhp Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, Bor ilçesinde görev yapan din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesi ile başladı. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından, Bor Cami imam ve müezzinleri tarafından ilahiler  okundu. Konferanstan önce Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti kısa bir konuşma yaptı.

 

Keski ; Camiler haftası nedeniyle yurt dışında ve ülkemizde bir dizi etkinlikler yapılmaktadır. Bu etkinlikler her yıl daha da artarak devam ediyor. Bizde bu yıl kutlamaların ana teması engelliler olunca sponsor aracılığı ile engelli bir arkadaşımıza akülü engelli sandalyesi hediye ettik.  Her camimize 5 tane Mealli Kur’an-ı Kerim kampanyası yaptık. İlköğretim ve Orta öğretim arası şiir ve kompozisyon yarışması yapıldı. Camiler Cemaat ve İmam hatip bunlar çok önemlidir. Allah Camilerimizi, cemaatsiz ve din görevlisiz bırakmasın” diyerek, Kendi yazmış olduğu bir şiiri okudu ve Konferans vermek üzere İl Müftüsü Hasan Çınar’ı davet etti.

 

Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar yaptığı konuşma da, “ İlk kurulan mabedin Allah’ın evi olduğu düşüncesi ile ve o ilk kurulan evin de şubelerinin yer yüzüne adeta yağan yağmur gibi çoğaldığı camilerimiz haftası 1989’dan beri Diyanet İşleri Başkanlığımız önderliğinde kutlanmaktadır. Bu yıl ayrıca engelli kardeşlerimiz ile ilgili faaliyette bulunmak onları da onere etmek için engelli arkadaşlarımıza akülü sandalye alma kampanyası başlattık, Türkiye genelinde 600 adet sandalye aldık, Bor İlçemizde de bir kardeşimize hediye ettik. Peygamberimiz zamanında İslama hizmet hususunda öne çıkan bir  çok kişi engelli idi.” diyerek, Asr-ı Saadet dönemindeki engelli insanlardan ve yaptıkları faaliyetlerden örnekler verdi.

 

Müftü Hasan Çınar, Peygamber efendimiz zamanındaki Camiler ve Din görevlilerini örnekler vererek günümüz cami ve din görevlileri ile mukayese eden, Çınar’ın konferansı salonda bulunanlar tarafından ilgi ile izlendi.

 

Konferansın  sonunda konuklara, Kur’an-ı Kerim ve Dini bilgiler içeren kitaplar hediye edildi. 

BOR’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN




Editör: TE Bilişim