Niğde’de Araştırmacı Yazar Yusuf Biltekin’in yazdığı ‘Niğde Sözlüğü’ kitabının imza günü düzenlendi. Borçay firmasının sponsorluğunu üstlendiği kitabın imza töreni yapıldı. Borçay’da düzenlenen törene Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alim Yeşil ve davetliler katıldı.

Borçay firmasının sahibi Metin Kılıç, sponsorluğunu üstlendiği kitabın yapımında katkıları olduğunu ve böyle değerli bir esere sponsorluk yapmaktan onur duyduğunu belirtti. İmza töreninde Borçay ile ilgili kısa bilgi veren İşletme sahibi Metin Kılıç, ‘‘ Hemoroid, şeker, tansiyon, damar tıkanıklığı behçet, epilepsi, sindirim ve dolaşım sistemi hastalıkları olan, böbrek ve safra kesesi taşı iltihabı gibi boşaltım sistemi rahatsızlıkları olan vatandaşlara iyi geliyor. Egzema , kiskit, akne gibi cilt hastalıkları olanların , romatizma ağrıları olanların sıcak veya soğuk içebileceği bitkisel bir çaydır. Ayrıca gribal enfeksiyonlar ve migren ağrılarında yine etkisini göstermektedir. Vücudu rahatlatıcı özelliği olduğundan rahatsızlığınız yoksa bile rahatlıkla tüketebilirsiniz. Hiçbir yan etkisi yoktur.’’ diye konuştu.

Niğde sözlüğü Kitap yazarı Yusuf Biltekin; “ Niğde örfü, gelenekleri ve görenekleri olarak ilginç bir şehir. Niğde tarih olarak Frigler, Hititler, Roma İmparatorluğu, Doğu Roma İmparatorluğu ve Osmanlı Devleti gibi birçok döneme tanıklık etmiş bir şehir. Niğde’nin köyleri birbirinden farklı olup konuşurken kullandıkları kelimeler bakımından zenginlik göstermektedir. Ben bu Niğde sözlüğü kitabını çıkartmadan önce Niğde’nin bir çok köy ve kasabasını gezerek bu yerleşim yerlerindeki vatandaşlarla bir araya gelip onlarla diyaloğa girerek kelimeler topladım. Bu diyaloglar neticesinde binden fazla kelime topladım ama işin ilginç yanı ‘r’ harfi ile başlayan bir tane kelime bulamadım. Bu ilginçlik Türkçe ’de ‘r’ harfi ile başlayan kelime olmamasındandır. Örneğin köylerde Ramazan yerine Iramazan olarak telaffuz etmelerindendir. Bu kitabı hazırlarken bana yardımcı olan köy muhtarlarına, köy sakinlerine ve bu kitabın basılmasında sponsor olan Borçay işletmesine çok teşekkür ederim” dedi.

Tören ‘Niğde Sözlüğü’ kitabının imza töreniyle devam etti. Program İmza töreninin ardında program sona erdi.

Editör: TE Bilişim