Niğde Çevre Eğitim Kültür Derneği başkanı  Abidin Özkaymak'ın  Niğde Bor yolu inşaatını ve Akkaya çevre kirliliğini  soruyor? 

Niğde Çevre Eğitim Kültür Derneği Başkanı Abidin Özkaymak yaptığı yazılı açıklama da ; 

Niğde’nin çevre ve ve kentleşememe sorunun neresinden başlayalım derken, şehrin sahipsizliğini ortay koyan bir gelişmede, Bor Niğde arası Niğde bölümünde başlayan yol genişletme çalışması “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir” cinsinden gönülsüz bir şekilde tek kepçe tek kamyonla başladı ve şimdilerde durdu. 7 Km lik mesafede her gün insanlar kaza ile karşı karşıya kalmakta hatta pek çok kazada gerçekleşmiş durumda. Sorumluluk koltuğunda oturanlara sorduğumuzda yine topu birbirlerine atacaklar. Çevre illere baktığımızda hızlı bir şekilde başlayan çalışmaları, en kısa sürede tamamlayıp illerine sahip çıktıklarını gösteriyorlar.

 Sizin plan ve programınız, yoksa yoldan geçene sorar, Yetmiş yıllık ağaçları keser, yerine ne yapacağınızı halkla paylaşamazsınız.”

Kentsel dönüşüm, düzenli katı atık deposu, Akkaya Gölet’i ve evsel atık Arıtma tesisi gibi yatırımlar ilin yöneticilerinin beceriksizliği ve plansız çalışma, ilimizin çevresel sorunlarının çözümsüzlüğüne neden olmuştur. Sizin plan ve programınız, yoksa yoldan geçene sorar, yetmiş yıllık ağaçları keser, yerine ne yapacağınızı halkla paylaşamaz, plansız çalışma nedeni ile Bor yolunun nereye çıkacağını bilemezsiniz. Alt geçit isterler durdur, üstgeçit isterler durdur, binama dokunma durdur, alttan doğal gaz geçer durdur, Yüklenici sorunları ile durdur, PEKİ BOR YOLU NEREYE ÇIKAR?

Kentsel Dönüşüm projesi 2013 de bitecek dendi 2013 e geldik daha başlamadı.

Niğde’nin bir yıl önce görkemli törenle açılışı yapılan ve Türkiye’ye duyurulan düzenli katı atık tesisi harabe halde kaderini bekliyor, Niğde gibi.

Akkaya Gölet’i sorun çözümleniyor dendi, bir drenaj kanalı biraz dip çamuru boşaltması ile sorunları artarak devam ediyor. Oysa kesin çözüm arıtma tesisinin çalışması orası da evlere şenlik, Niğde Kenti gibi miş li mış lı vadelerle kaderini bekliyor. 

Çevre illerde hızlı yapılabilen işlerin Niğde de yapılmamasının tarifi mümkün değildir, Bu durum ilimizin sahipsizliğini, Tüm yöneticilerinin beceriksizliğini, dilimiz varmıyor ama ilde yaşayan insanlarımızın da tepkisizliğini gösterir.

Bizi Facebook’tan da takip edebilirsiniz: Niğde Çevre Eğitim Kültür Derneği

KONU İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN


Niğde – Bor üç şeritli yol yapımı durdu mu?


Akkaya Barajı Skandalı...




Editör: TE Bilişim