Bor Kaymakamı Muammer BALCI, Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jnd. Üsteğmen Halil Özdemir, İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti ve eşleri ile birlikte ilçede yaşayan Şehit aileleri ve Kore Gazisine ziyaretlerde bulundu.



Bor Protokolünce yapılan ziyaretler sırasında çok duygulu anlar yaşandı. Ziyaret edilen evlerde Şehitler ve Gazi aileleri “Bor Protokolünün kendilerini hatırlamalarını ve böyle bir günde yapılan ziyaretin çok anlamlı olduklarını” belirttiler. Ziyaretler sırasında şehit olanların evlerinde şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Geride kalanlara sağlıklı ve uzun ömür temenni edildi. Heyet şehit ailelerinin fertleriyle teker teker sohbet etti ve ihtiyaçlarını dinledi. Çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaymakam Balcı, şehit ailelerine yönelik yaptığı konuşmada, "Sizler aziz şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Bizler, her zaman sizin yanınızdayız. Bir ihtiyacınız, derdiniz olduğunda bizlerin kapısını çalmadan gireceksiniz" dedi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise yaptığı konuşmasında; “insanlarımızın huzur ve barış içinde; geleceğe güvenle bakabilmeleri ve devletimizin bekası için; canlarını siper eden şehitlerimize çok şey borçlu olduğumuzu belirtti.

Başkan Erat, sözlerine şöyle devam etti; “Geride bıraktıkları aileleri, onarın bizlere emanetleridir. Şehit Ailelerimizin ziyareti bizlere en büyük hediyedir. Bizler makamlarımızın ötesinde birer memleket evladı olarak, şehitlerimizin emanetlerine her zaman sahip çıkacağız. Şehit Aileleri Bizlere Emanettir.” Dedi. “Son dönemlerde ülkemiz üzerinde oynan oyunlar olduğunu söyleyerek; “Bizler şuana kadar nasıl birlik beraberlik içinde mücadele ettiysek yine aynı şekilde mücadelemize devam edeceğiz.  Bundan sonraki çalışmalarımızda da Şehit ailelerinin yanında olacağız” dedi.

İlk ziyaret, Gayret köyü Akbaş mahallesinde ikamet eden Şehit P. Er Aygün ailesine yapıldı. Güneydoğu da görev yaparken şehit düşen P.Er  Resul’ un  annesi Ümmügülsüm Aygün ve ailesi ziyaret edildi. Yapılan ziyarette duygusal anlar yaşanırken, Şehit P. Er Resul Aygün ailesi bunca yıl geçmesine rağmen acılarının hiç dinmediğini, şanlı bayrağımız ve devletimizin bağımsızlığı için binlerce Aygün’ ler feda olsun dedi. Bu ziyaretin ardından yine Obruk Köyün de bulunan diğer bir şehit ailesi olan Kalkan ailesinin evine ziyarete gidildi. Protokol üyeleri, Güneydoğu’da şehit olan Ulaştırma Er Ramazan Kalkan’ın kardeşi Mustafa ve ailesi ile görüştü. Şehit aile ziyaretine Çukurkuyu Kasabası Zafer Mahallesinde ikamet eden Asb. Kd. Çvş. Erdal Songur ailesine gidildi. Şehit Erdal Songur Babası Kanber Songur ve ailesi ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yine Çukurkuyu Kasabası Cami Mahallesinde ikamet eden şehit P. Uzman Çavuş Mahir Tüfekçi ailesi ziyareti yapıldı. Ziyarette Şehit annesi Nezaket Tüfekçi ve ailesi ziyaret edildi. Protokol ziyaretine Çukurkuyu Belediye Başkanı Rüstem Tümen’de eşlik etti.

Heyet ardından Kızıca’ya geçti. Kızılca Kasabasında ikamet eden Şehit P. Çavuş Reyhani Avşar ailesi ziyaret edildi. Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser’ de protokol ziyaretine eşlik etti. Ziyarette duygusal anlar yaşandı. Şehit Babası Sadık Avşar ve ailesi ile karşılıklı sorunlar dile getirildi. Ziyaretin sonuncusu ise Bor İlçe merkezinde Harım mahallesi. Sakarya Caddesinde ikamet eden son Kore Gazisi Gazi Necip URCAN’ın evi ziyaret edildi. Gazi Urcan ailesi ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Ziyarette son Kore Gazisi Necip Urcan tarafından Kore savaşındaki zorlu kahramanlık sıcak anılarını ve Kore de Bor’lu Şehit Nuri Pamir Albay ile olan zorlu kahramanlık hatıralarını anlattı.


Editör: TE Bilişim