Sağlık Lahanada, Lahana Kaynarca’da sloganıyla bu yıl ilki düzenlenecek festival 13-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Düzenlenecek festivale Prof. Dr. Canan Karatay’da katılacak.

Lahana festivali yapacaklarını da anlatan Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş, hedeflerinin Niğde'nin iddialı ürünlerinden lahananın Türkiye çapında tanıtılmasını sağlamak olduğunun altını çizdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş, geçen yıl Niğde 'de 17 bin dekar alanda 92 bin ton civarında lahana üretildiğini ve Samsun'dan sonra ikinci sırada yer aldıklarını söyledi.

Bu yıl ekim alanlarının arttığını ifade eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Baş, "Lahananın hasadı başladı ve devam ediyor. Bu yıl 100 bin ton yıllık ürün bekliyoruz. Fiyatları tane başı 1,5-2 lira arasında değişiyor. Ancak biz üreticimiz için kilogram başına fiyatlandırılmasını istiyoruz. Lahana ilimizde iddialı ürünler arasında" diye konuştu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş, üreticileri tek çatı altında toplamak amacıyla Lahana Üreticileri Birliği kurduklarını ifade ederek, "Üretim tekniklerinin daha revize edilmesi, üretim sahalarının arza ve talebe göre dengelenmesi, pazarlama sıkıntılarını tek elden çözülmesini de amaçlayarak birliğimizi kurduk" dedi. 

Editör: TE Bilişim