Bor Belediyesi ve Bor Balkan Türkleri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 'Evladı Fatihan' gecesi bugün saat 21:00'de Kayabaşı Park konser alanında gerçekleştirilecek.

Gerçekleştirilecek olan 'Evladı Fatihan' gecesinde Mübadele esnasında yaşanan acılar, sıkıntılar dile getirilecek.

Program ilk olarak Gostivar Şelale Parkta Birinci Kuşak mübadillerinin siyah beyaz resim sergisi ile başlayacak. Akşam ise, İl dışından gelen misafirlere ve protokol üyelerine saat 19:30'da yemek ikramında bulunulacak. Saatler 21:00'i gösterdiğinde de Kayabaşı Park Konser alanında  'Evladı Fatihan' gecesi gerçekleştirilecek.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirilecek. Açılış konuşmasını Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Necmi Pişkin gerçekleştirecek. Pişkin'in ardından ise Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat konuşmalar gerçekleştirecek. 

Programda, açılış konuşmalarının ardından göçü anlatan kısa bir slayt sunumu izlettirilecek. Slayt sunumunun ardından ise Bor'da ikamet eden ikinci kuşak Selami Türker ve Erkan Özkan isimli vatandaşlar dedelerinin yaşadığı anılarını anlatacaklar.

Daha sonra ise, Adana Büyük Şehir Belediyesi folklor ve müzik ekibi konser verecek.

Programa, Rumeli ve Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı ve eski genel başkan Özcan Pehlivanoğlu, Rumeli ve Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Mesut Başkır, Nihat Efe, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Mükremin Doygun, Ankara Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Necati Eyduran, çevre illerden Balkan Türkleri Dernek Başkanlarının yanı sıra çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.
 
Editör: TE Bilişim