Günde bir saate yakın bisiklete binen bir insan olarak Niğde’de bisiklet yolu ihtiyacını en çok gözlemleyen insanlardan birisiyim. Hatta daha önce yazmış olduğum birkaç yazıda bu konuya değinmiştim. Bisiklete binmenin sağlığa ekonomiye ve trafik problemine yönelik olarak bir sürü faydasını sayabiliriz. Bisiklete binmek arabaların esaretinden kurtularak özgürlüğe kanat açmaktır desek abartmış olmayız. Çünkü bisiklet sürmeyi tüketmekten daha çok üretmeye yönelik bir eylem olarak görüyorum. Memleketimizin en büyük sıkıntısı olan ve sevdiklerimizi bizden alıp giden kalp ve damar hastalıklarına karşı bisiklete binmenin en iyi doktor olduğunu düşünüyorum.
 
Bisiklet son kullanma tarihi olmayan ve her daim hareketle beslenen bir mekanizma olarak insanlığın en büyük icatlarından birisidir. Bu noktada bisiklet ile ilgili her türlü yatırımı desteklemenin modern belediyecilik açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu konuda destek sağlayan insanlara teşekkür etmeyi bir gönül borcu olarak görüyorum. Ayrıca Sağlık bakanlığının obezite ile mücadele kapsamında bisiklet dağıtmasının da hayati derecede önemli bir mesele olduğunu düşünüyorum.
 
Niğde Belediyesi’nin Derbent Kavşağı’ndan başlayıp Fertek kavşağına kadar bisiklet yolu yapmasını şehrimiz açısından bir milat olarak görüyorum.  Konuyla ilgili olarak Belediyenin yaptığı şu açıklamayı burada paylaşmak istiyorum.” MEDAŞ Kavşağı’ndan Fertek Yolu Kavşağı'na kadar olan 1100 metrelik bölümde başlattığı bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları devam ediyor. Renkli ve desenli asfalt, sentetik zemin, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ile dikkat çeken bisiklet ve yürüyüş yolunun genişliği 5 metre olarak planlandı. Kırmızı ve mavi renklerle birbirinden ayrılacak olan bisiklet ve yürüyüş yolu güzergâhı boyunca da 5 ayrı çeşitten oluşan yaklaşık 280 ağaç dikimi gerçekleştirilecek.”
 
Bisiklet ve yürüyüş yolu olarak kullanılacak olan bu yeni parkurun ilimiz için yüzakı yatırımlardan birisi olacağını düşünüyorum. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın daha sonra açılacak olan yollara da bisiklet yolunun yapılacağını söylemesini şehrimiz için bir müjde olarak görebiliriz. Ayrıca yeni açılacak bisiklet ve yürüyüş yolunun ağaçlandırılarak halkımızın hizmetine sunulması bu hizmeti ayrıca taçlandırmaktadır. Niğde şehri kabuğunu kıran ve geleceğe güvenle bakan bir şehir olarak her türlü güzelliği fazlasıyla hak eden bir şehirdir.
 
Bir bisiklet kullanıcısı olarak buradan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu yatırımların artması ile birlikte ilimizde bisiklet kullanımın artacağına inanıyorum. Kıymetli hemşehrilerimizi hareketsiz bir yaşantıdan kurtulmaları için bisiklete binmeye davet ediyorum.