Mısır'da El-Ezher Üniversitesi önündeki gösterilerde gözaltına alınan Niğdeli Emre Gürbüz 60 gündür Mısır'da cezaevinde yatıyor. Emre Gürbüz'ün ailesi 2 aydır oğullarından haber alamıyor. Bir an önce oğullarına kavuşmak isteyen gözü yaşlı aile, yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor.


Mısır'da cezaevinde bulunan Emre Gürbüz'ün annesi Safiye Gürbüz, "Emre geçtiğimiz yıl çok istediği için El Ezher Üniversitesinde okumaya gitti. 10 ay kaldı. Olaylar başladıktan sonra tatil için Türkiye’ye döndü. Gelirken dönüş bileti almıştı, onu iptal ettirdik. Sonra YÖK’ün yatay geçiş için imkan tanıdığını öğrendi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş imkanı buldu.Belgelerini tamamlamak için 30 ekim 2013 yılında Mısıra gitti. 20 gün orada kaldı. Aynı sınıfta okuyan Bingöllü arkadaşı Ayetullah’la son belgeyi almak için üniversiteye gitmiş. Alamayınca okulun önünden otobüse binmek istemişler. Göstericiler gelince biri sağa, diğeri sola kaçmış. Emre’nin gittiği yöne göstericiler de gelince polis onu da eylemci zannederek gözaltına almış. Oğlumun olaylara katıldığına dair hiçbir belge görüntü yokken Mısır Cezaevi'nde suçsuz yere 60 gündür yatmaktadır. Türkiye'den giden avukatlar aracılığıyla 2 defa telefonla görüştük durumum iyi çok şükür demişti ancak son 2 aydır oğlum ile görüşemedik. Sağlığından endişeliyiz. Gündüzüm geçiyor, gecem hiç geçmiyor. 60 gündür uykumu terk ettim. Devlet büyüklerimize, Cumhurbaşkanımıza ,Başbakanımıza, Mısır'daki yetkililere sesleniyorum bir an önce yavruma kavuşmak istiyorum." dedi.


Emre Gürbüz'e "Ezher Şeyhliği binasına zarar verme, devlet büyüklerine hakaret etme, yol kesme, trafik akışını bozma ve kamu mallarına zarar verme" suçlamalarının yöneltildiğini belirten Baba Ali Gürbüz, oğlunun bu suçların hiçbirini yapmağını, kamera görüntülerinde bile oğlunun olmadığını söyledi. Yetkililerden yardım beklediğini belirtten Baba gürbüz, oğlumun hayatından endişe ediyoruz." diye konuştu.



Editör: TE Bilişim