Niğde Belediyesi engellilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 10 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan vatandaşın her talebini anında yerine getiriyor. Bu kapsamda; 2 akülü, 1 spastik manuel tekerlekli sandalye ve 7 manuel olmak üzere toplamda 10 tekerlekli sandalye Belediye Başkanı Özkan tarafından vatandaşa teslim edildi.

Engelsiz bir Niğde hedefleyen ve bunu gerçekleştirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Niğde Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı gereği özellikle sosyal yardım işleri müdürlüğü bünyesinde engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için akülü araç, manuel veya kendi fiziki durumlarına göre özel yapılmış manuel ve akülü araçlarına vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu hizmet sadece Niğde merkez sınırlı değil ilçelerimiz, beldelerimiz ve köylerinizi kapsayacak şekilde bu bölgede nerede engelli vatandaşımız varsa komşuları akrabaları bizlere müracaat ediyor, raporlarını ibra ettikten sonra hemen en kısa sürede araçlarını temin edip veriyoruz ve hayatlarını kolaylaştırıyoruz” dedi.

Başkan Özkan; “Niğde Belediyesi sosyal yardım işleri müdürlüğü bünyesinde vatandaşa 16 tane proje sunuyor. Bu 16 projeden bir tanesi de engelli vatandaşlarımıza akülü, manuel ve fiziki durumlarına göre özel yaptırılmış araç gereçlerle hayatlarını kolaylaştırıyor. Araç gereçlerini alan engelli vatandaşlarımıza ve onların bakımını yapan akrabalarına hayırlı olsun diyorum. Bundan sonra verdiğimiz araçlarla bir nebze de olsa hayatları kolaylaşacak” dedi.
 
Editör: TE Bilişim