Sevgili dostumuz Niğde Merkez ilçe Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül’ün hepimizin yüreğini yakan zamansız vefatının bu çok yoğun siyası gündem içerisinde sıradan bir adli vaka gibi yer almasına gönlümüz razı gelmiyor. 

Hepimiz biliyoruz ki ; Hakkı CHP’den Yeşilgölcük Belediye Başkanı seçildikten yaklaşık 2 yıl sonra AK Partiye geçerken bir tek hayali vardı: Yeşilgölcük’ün ilçe olması. 

Tabiki biz Hakkı’nın bu siyasi tercihine o zaman üzülmüştük. Ama sonra Yeşilgölcük’e yapılan yollar,kaldırımlar, üstgeçitler hepimize “Hakkı’nın da bir bildiği varmış” dedirtti. 

Ne CHPde iken, ne AK Parti’ye geçtiği sırada, ne de sonrasında hiçbir CHP’linin ağzından Hakkıyla ilgili tek bir kötü söz duymadım. Bu kadar sert bir siyasi hamleyi büyük bir cesaretle yapıp, hiç kimseden çirkin bir söz işitmemeyi başarabilecek kadar mert bir adamdı Hakkı. 

Dün AK Partililer ve CHP’liler Hakkı’nın ardından beraber gözyaşı döktük. Bu zamansız gidişiyle bile hepimize bir kere daha önce insan olduğumuzu hatırlattı Hakkı. Nur içinde yatsın. 

         Bir Hukukçu olarak Yeşilgölcük’ün ilçe olabilmesinin çok zor olduğunu bilmeme rağmen şimdi buradan Sayın AK Parti milletvekilleri Sayın Erdoğan Özegen ve sayın Alparslan Kavaklıoğlu’na  bir çağrıda bulunmak istiyorum. Hakkı hayattayken sizden mutlaka rica etmiştir bu konuyu. Belki de Niğde’ye yapılacak hizmetler arasında çok öncelikli bir iş değildi bugüne kadar. Ama bu iş öyle yatırım, para yada zaman isteyen bir iş değil.  Siz isterseniz rahmetli Hakkı’nın kırkı çıkmadan Yeşilgölcük ilçe olur. Biz de elimizden gelen tüm desteği veririz. Kazanan Yeşilgölcük olur, kazanan Niğde olur. 

         Böylesine haksız bir şekilde aramızdan ayrılan Hakkı kardeşimizin de bir Belediye Başkanı olarak en büyük isteği yerine gelmiş olur.
 
Editör: TE Bilişim