Bor’da Projeleri bir bir hayata geçiren Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT , doğal kaynak suyu için Okçu dağının zirvesine yürüdü.

Bor’da kullanılan okçu sularının yanısıra evlerde kullanılan çeşme sularını da okçu suyuna çevrilmesi kapsamında başlatılan çalışmaların temel kaynağı olan ve Okçu dağının tepesinden yeryüzüne çıkan doğal kaynak suyunu incelemek amacıyla Salı günü Devlet Su İşleri 45.Bölge Müdürü Tarık Pasin ve ekibiyle birlikte okçu dağına çıkan ve burada yaptığı incelemeler sonucunda açıklama yapan Başkan ERAT ;

 ’’ Şu anda  Okçu Köyünün yaklaşık olarak 5 km yukarısındayız.Bugün tarih  8 Mayıs 2012 , etrafta kar yok ,kar suyu olma ihtimali sıfır. Bu Okçu dağının tepesinde bir kaynak. Baktığımız zaman azımsanmayacak derecede su akıyor.2 ay önce geldiğimizde burada yine aynı su vardı fakat o zaman kar olması sebebiyle biz herhalde bu suyun kar suyu olduğunu düşündük. Ama bugün baktığımızda buranın kaynak suyu olduğunu görüyoruz.İnşallah bu suyu ilçemize kullanma  ve içme suyu olarak kazandırmayı düşünüyoruz.Önümüzdeki günler ne getirir bilmiyoruz. Biraz evvel okçu dağının hemen başlangıç kısmı olan yerde Devlet Su İşleri 45.Bölge Müdürümüz ve ekibiyle birlikte beraberdik.Onlarda burada bir inceleme yaptılar.Önümüzdeki günlerde İller Bankası’nada müracaat edeceğiz.Bu suyu ilçemize kazandırmayı düşünüyoruz. İnşallah Cenab-ı  Allah  yardım eder , güzellikler olur diye düşünüyorum teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu. 








Editör: TE Bilişim