Fener Rum Patriği 
Bartholomeos, pazar ayinini 
dünyanın  dört bir yanından gelen Ortodokslarla Niğde'de yaptı.


Niğde'nin Konaklı beldesinde bulunan Aziz Vasilios ve Aziz Vilasios kilisesi, patriklere birlikte ayine katılan çok sayıda Ortodoks'a ev sahipliği yaptı. Ayine, 
İstanbul , Yunanistan, Amerika,Arjantin ve diğer  ülkelerden  bine yakın Ortodoks katıldı.

Nevşehir üzerinden gelen Bartholomeos ve Ortadokslar , Niğde merkeze bağlı Konaklı beldesindeki Aziz Vasilios kilisesinde özel izinle gerçekleştirilen ayini yönetti. Ayinde, İncil'den çeşitli bölümler okunup dua edilerek, ilahi söylendi.  Belde halkı da kilise önünde el işi ürünlere yönelik stand açtı.

Bartholomeos, ayinin ardından gazetecilerin sorusu üzerine, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki terör saldırısının üzücü olduğunu belirterek, "Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Üzücü bir olay. Allah hepimizi, memleketimizi böyle üzücü olaylardan korusun" dedi.


Kilise, eski bir yer olmasına rağmen ibadete ev sahipliği yaptı. Bartholomeos kilise etrafına toplanan 
çocuklara  şeker verdi. Bartholomeos, sorulan sorular üzerine terörü lanetlediğini söyledi, şehitlere rahmet diledi. Katılımcılar, ayinin son bulmasından sonra geldikleri  tur  otobüsleri ve makam  araçlarıyla  Niğde Grand Hotel'e gelerek öğle yemeği yedi. Yemekten sonra Fertekve Yeşilburç, Hamamlı'da bulunan kiliselere giden patrik, buralardaki tarihi yerleri gezdi.






















Editör: TE Bilişim