Aynanıza önce elektrik tesisatı döşeyin. Tesisat deyince gözünüz korkmasın. Yapı marketlerden edinebileceğiniz fenerli bahçe aydınlatmalarının kablo kısmını kullanabilirsiniz. (Fenerleri de başka bir proje için saklayın.)
     
     Kablo üzerindeki ampullerin yan taraflarına çiçekleri yapıştırarak monte edin. Kablonun fişini takınca çiçekleriniz parlayacak. Yanma tehlikesini ortadan kaldırmak için çiçekleri ampullere çok yaklaştırmamaya dikkat edin.
     
     Evinizdeki düz bir aynanın üzerine boncuk ya da taş yapıştırabilirsiniz. Ayrıca aynadan yansıyan bir alana çiçek yerleştirerek görselliği artırabilirsiniz. Size bir de cin fikir: Edineceğiniz bambu çubuklardan birkaçını birbirine rafya ile bağlayıp duvarınıza asın. Üzerine de ister küpelerinizi tutturun, ister notlarınızı.
     
     Aynanızın çerçevesi mi kırıldı? Üzülmeyin, yenileyin. Kalınca bir mukavvadan iki parça kesin ve üst üste yapıştırın. Boyayla istediğiniz gibi desen verin. Aynı işlemi süngerle yaparsanız daha başarılı olursunuz. Boyanız sulu olmasın; mukavvada deformasyona sebep olur.
     
     Kuruduktan sonra üstüne aynanızı yapıştırın. Taşlarla süsleyin. Kullanmadığınız bir kutu kapağına monte ederek kendinize bir masa üstü etajeri oluşturabilirsiniz.
     
     Sade, modern bir ayna yapmak istiyorsanız, bu öneri size göre. Üstelik birkaç mandalı çift taraflı bantla ayna kenarlarına yapıştırarak zahmetsiz bir kazanımınız olacak. Estetik ve fonksiyonellik bir arada. Denemeye değer.
     
     Etnik ve eşsiz bir ayna için uyumlu renklerde kurdeleler alın. Aynanın, ayna olarak kalmasını istediğiniz bölümü için kartondan bir kalıp yapıp üzerine yapıştırın. Kurdeleleri kalan bölümlere yapıştırarak kompozisyonunuzu hazırlayın. Aynanızı bir sehpa üzerine yapıştırarak farklı bir tarz da yaratabilirsiniz.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim